Fekete-Kiss Sándor énektanár

Bérces Virág kalandjai a Hangdalában

Bérces Virág kalandjai a Hangdalában

By on Sze 8, 2019 in HangDala Videók Audiók | 0 comments

Kövesd a HangDalát!
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram
 

Bérces Virág Pécsett (de Budapesten is) nők százainak, ezreinek segít jobban élni az életet, kezeléseivel, tanításaival. A minap a HangDalában járt, megtapasztalta a tanítási módszereimből fakadó élményeket, fejlődési lehetőségeket, és annyira kedves volt, hogy a dupla óra végén forgatott velem egy videó interjút, ahol még dalra is fakadunk (nem volt előre megrendezve a dolog, de ismersz engem, egyszerűen magammal ragadtam, és mire észrevette magát, már énekelt velem együtt…).

Nagyon tehetségesen ír Virág, így a legjobb, ha az ő szavait is felidézem, amiket a Facebookon osztott meg ismerőseivel, tanítványaival.


Mivel nem tudom, hogy ez hogyan fog működni, ezért ide is bemásolom az írását:

A kész jobb, mint a tökéletes!

Az elmúlt időszakban épp ezt gyakorlom. Itt egy újabb tökéletlen, ámbár mégis nagyszerű élményem, amit megosztok veletek.
Muszáj írnom is róla, de előre szólok, hogy hosszú lesz!

Sanyinál Sándor Fekete-Kiss jártam, az énekmesternél, aki abban segít, hogy megtaláld a saját hangod, az éneklésen keresztül.

Ez nem csak akkor szól Neked, ha tehetséges énekes vagy. Megtalálni a saját hangunkat, azt jelenti, hogy merek a szívemből szólni. Merek a szívemből szólni úgy, hogy azt mások is hallják, meghallják. Merek sebezhető lenni, merek kifejező lenni, merek őszinte lenni, merek érezni, merek tökéletlen lenni és merek előadni is.

A világon minden kultúrában létezik az ének és a zene. Az ének olyan ősi eredendő része az emberiségnek, ami által mindenki megérintődik. Az éneklés öröm, gyógyítás, gyógyulás, oldás és oldódás, kapcsolatteremtés egymással, kapcsolatteremtés az égiekkel, ünnepek, rituálék alapja, teremtő energia. Az éneklés ott van a bölcsőnél, mikor altató dalokat éneklünk a gyermekeinknek, a gyászban, egy temetésen, de ott van az ünnepeinken és a harcainkban is. 

Szerintem minden ember szeret énekelni. Akkor miért nem éneklünk sokkal többet? Mert elrontják nekünk az örömét amikor énekórán leégünk, mikor kigúnyolnak, beszólnak, hogy “olyan hamis vagy, hogy inkább ne is énekelj soha”, és a közösségi örömködések helyett, inkább egy műfaj lett, amit ha valaki jól csinálsz színpadra léphetsz, előadhatsz, de ha “tehetségtelen” vagy hallgass örökre.

Viszont lefogadom, hogy mindenki énekel, mikor egy buliban üvölt a zene és mások nem hallják, mikor egyedül vagyunk otthon, vagy az autóban száguldozva, ami tök jó, és ami még jobb lenne, ha az együtt éneklés öröme, az éneklésben való kapcsolódás visszatérne az életünkbe. 

Nagyszerű dolognak tartom Sanyi hivatását! Nekem soha nem jutott volna eszembe magamtól énektanárhoz menni, mert minek is? Nem akarok énekes lenni és nem vagyok különösebben tehetséges, akkor minek? Örülök, hogy meghívást kaptam Sanyi énekórájára.

Csak ajánlani tudom, ha szeretnéd az éneklésben rejlő jóságokat felfedezni magadban, ha szeretnéd megszeretni, megszokni a saját hangod és megtudni, mi mindenhez járulhatnak hozzá az énekórák.

Testtudatosság, tartás, tisztulás, önismeret, szárnyalás, lélekemelés, határátlépés, komfortzóna elhagyás, érzelmek kirezegtetése, gyógyulás lelki, mentális és fizikai szinteken. Spiriknek, nem spiriknek egyaránt ajánlom.

És még egy utolsó gondolatébresztés: Tudtad, hogy két dolgot nem lehet egyszerre csinálni? Énekelni és a félni. Ha énekelsz, nem tudsz félni.

Sanyi szavaival élve: A zene legyen Veled!

Sanyit itt találjátok meg: https://hangdala.hu

Tekintsd meg a videónkat!

Bérces Virág a HangDalában

Tetszett? Oszd meg!
Facebooktwittermail

Post a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

468 ad