fbpx

HangDala Magánének – Transzformáció a hangodon keresztül

Szerző: | febr 24, 2022 | 2 hozzászólás

Énekelj egyre magasabb szinten -
alakulj át egyre mélyebben!

Bármilyen művészeti ág rendszeres tanulása nagyon mélyre ható terápiás hatással van gyakorlójára. Ez igaz minden művészeti ágra, de talán a legmélyebb hatással a zene, az ének gyakorlása van az emberre. 
Ahogy tisztulnak érzékeid, mozgásaid, áramlásaid, úgy tisztulnak hangjaid. Kifejezésmódod is egyre letisztultabb, pontosabb lesz. A hangod és fantáziád egyre határtalanabbá válik, és képességeiddel egyre hajlékonyabban tudsz megoldani zenei problémákat, legyen szó hangterjedelemről, hangerőről, hangszínről, stílusról, vagy darabok megformálásáról. 

És közben évszázadok, évezredek súlyai omlanak le rólad. Az éneklés valóságos terápia.

És tegyük hozzá, egy fergeteges kaland! Nem beszélve az érzelmi világodban való elmélyülésről. Aki művészettel foglalkozik, megcsapolja tudatalattijának világát, újabb és újabb kincseket hoz fel onnét. Rábukkan a kreativitás, az ihlet kimeríthetetlen forrásaira.  

A HangDala Magánénekre járnak teljesen profik, de abszolút kezdők is, meg az összes szint, ami ezek között elképzelhető. Nem az a lényeg, hogy hol tartasz épp, hanem hogy mi felé mész. Ha téged a lelki fejlődés, kibontakozás érdekel a zene és ének által, akkor itt a helyed a HangDalában, otthonra leltél!

Minden terápiás hatáshoz szükség van a megfelelő, biztonságos légkörre, ahol el tudsz lazulni, és ahol gyógyító módon találkozhatsz önmagaddal. 

Az ebből fakadó oldódások megerősödéshez vezetnek, hangod és lelked tisztulása kifényesít, kifejezőképességed fejlődése szilárd önbizalmat ad. 

Egyszerre válsz érzékennyé és erőssé. Olyanná, aki meg tudja teremteni mindazt, amire az új életnek szüksége van.

Építsd meg énekhangoddal új önmagadat!

Egy igazi transzformáció vár rád, a hangodon keresztül.

Itt minden rólad szól, teljesen személyre szabott úton fogunk haladni, pontosan a neked megfelelő módon. A zenei világot is veled együtt alakítjuk ki, ahogy azt kell.

Ajándékozd meg önmagadat és a világot - önmagaddal!

Énekelj egyre magasabb szinten - alakulj át egyre mélyebben!

Várlak szeretettel a HangDala Magánének óráin!

Kérdezz-felelek a Magánénekkel kapcsolatban

Hogy lehet elkezdeni a Magánéneket?

A Magánének tanulmányok elkezdéséhez összehozunk (leginkább telefonos egyeztetéssel) egy ingyenes próbaalkalmat, ahol zenélünk, éneklünk, alkotunk, megismerjük egymást, és megérezzük a közös rezgést, azt, hogy mennyire tudunk együtt dolgozni. Ha mindketten lelkesek vagyunk, akkor megbeszéljük a leendő tanulási ciklus részleteit.

Vannak-e előfeltételei a Magánének tanulásnak?

Az egyetlen előfeltétel a lelkesedésed, ennek hiányában nincs értelme a Magánének óráknak. Nincs szakmai felvételi sem, a próbaalkalom célja nem a szakmai tudásod megítélése, hanem a köztünk kialakuló harmónia megteremtése. 

Lehetsz vérprofi, vagy abszolút kezdő, és a két véglet között bármilyen más szinten elhelyezkedhetsz, egy biztos, hogy amennyiben közös akarat alakul ki köztünk, akkor fejlődni fogsz, és a terápiás hatás is működni fog.

Mennyibe kerülnek a Magánének órák?

Ezt minden esetben a próbaalkalom legvégén beszéljük meg, itt is a közös megegyezés a fontos. A csomagok kialakításában a személyreszabottság ugyanúgy jellemző, mint a Magánének órákon.

Milyen stílusokat, számokat fogunk tanulni?

Ez teljesen Tőled függ! Amit szeretnél, azzal fogunk foglalkozni. Ez vonatkozik a stílusokra, és a zeneszámokra egyaránt.Természetesen ha túl nehezeket választasz magadnak, akkor javasolni fogok egyszerűbbeket, amik segítségével fokozatosan megközelítheted az egyre nehezebb darabokat is.

Magánének Jelentkezés

Magánének Próbaalkalom jelentkezés

Itt tudsz jelentkezni Transzformáció a Hangodon Keresztül Ingyenes próbaalkalomra.

Amint tudok, kapcsolatba lépek veled, 1-3 nap szükséges lehet néha, ha nagyon zsúfolt a naptáram.

Telefonon megbeszéljük az időpontot, ami mindkettőnknek ideális.

Egyben a segítségedet is kérem!

Kérlek, válaszolj az itt található pár kérdésre is!

Ezzel segítesz abban, hogy minél jobban megismerelek, megértselek, és ezáltal a lehető legtöbbet adhassam a Transzformáció a Hangodon Keresztül egész programján keresztül, beleértve az ingyenes próbaalkalmat!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor

Megtapasztalások

Sándornál tett látogatásom csodálatos volt, igazi áttörés. Egész életemben belém sulykolták, hogy nem tudok énekelni, így tele voltam feszültséggel, félelemmel (hogy hamis lesz), vagy nem tökéletes a hang, amit kiadok majd!

Az egy óra alatt Sándor végig nagyon kedves, türelmes volt, és lenyűgözött szakmai tudásával. Végig bátorított, és támogatott leküzdeni a lámpalázamat.Sikerélménnyel éltem meg az éneklést és új hangokkal és önbizalommal gyarapodtam az énekléstől. Szívből ajánlom Őt bárkinek, aki szeretne énekelni tanulni egy tudatos módszerrel!

Holovitz Alexandra

Tantra tréner, szex coach

Mindenkinek ajánlanám a Transzformáció a Hangodon Keresztül programot, aki egy kicsit is szeret énekelni, mert Sándor mindenkiből kihozza azt is, amiről nem is tudott, hogy benne van.

Teljesen amatőr szinten vagyok és soha nem tanultam profi tanártól énekelni, de mindig is nagy álmom volt annak ellenére, hogy nem készültem hivatalosan énekesi pályára, sőt, még a szereplés is nagyon távol áll tőlem. Csakis hobby szinten érdekel.

Ez nem csupán egy hangképzés óra, énekóra, terápiás hatása van, felold, ellazít, magabiztosabbá tesz.

Amikor a tanfolyam kezdetén Sándor videóin hallottam többször, hogy sok növendéknél nemcsak a hangjában, az éneklésében sikerült hatalmas változásokat elérni, hanem az életük is merőben megváltozott a Transzformációs program hatására, volt aki állást változtatott és megvalósította régi álmát.

Azt gondoltam, hogy ez biztosan csak egy reklám fogás, ugyan már! Én olyan vagyok, amilyen. Vajon mitől változnék meg?

Egészen addig nem nagyon hittem, amíg el nem kezdtem sorban megtapasztalni és ezáltal döbbenet fogott el.

A Transzformációs program egy önismereti tréning, azáltal, hogy megtanultam kifejezni a dalokban rejlő érzelmeket, megtanultam hangsúlyozni és a beszédhangomban is elkezdtem alkalmazni ezeket a kis "játékokat".

Mindig nagyon gyenge volt a kommunikációs képességem, bármit mondanom kellett, főleg stressz helyzetekben, főnökkel való beszéd, állásinterjú előtt például mindent le kellett írnom előre és "be kellett magolnom", mert képtelen voltam magamtól improvizálni bármilyen szöveget, mivel nem bíztam magamban, tudtam, hogy csak akadozok, hebegek-habogok.

Aztán egyszer csak észrevettem, hogy szeretek beszélni, mert tetszik a hangom közben és elkezdem megtalálni a szavakat, jönnek maguktól, anélkül, hogy leírnám előre és betanulnám.

Korábban az e-mailt részesítettem előnyben a munkahelyi kommunikáció során, majd megfigyeltem, hogy egyre többször veszem kézbe helyette a telefont és intézem úgy az ügyeket és azt is megfigyeltem, hogy hatékonyabban intézem az ügyeket, mert úgy hangsúlyozok, olyan szófordulatokat használok, hogy senki nem ráz már le, hanem kapok segítséget.

Azután egyszer egy nehéz helyzet állt elő és ebben a helyzetben ki kellett állnom magamért, határozottan, magabiztosan előadni a főnöknek, hogy mit tudok és mire vagyok képes. Ekkor megdöbbentem és nem tudtam, hogy ki beszél helyettem, csak hallgattam magam és láttam a főnök arcán ahogy szinte tátott szájjal, teljes figyelemmel rám figyel és elhiszi, amit mondok.

Olyan volt, mintha nem is én lettem volna ott, mintha kívülről hallgattam volna magam. A főnököt meggyőztem, megnyugodott a szakmai tudásomat illetően, ezután már nem kételkedett.

Tehát magabiztosabb lettem olyan területeken, amikről azt gondoltam, hogy soha nem fejleszthetőek a hangom magabiztosabbá válásával. Ezután egyre több hasonló helyzetben tapasztaltam azt, hogy a hangom által nyerhetek meg embereket, ügyeket.

Rengeteg megválaszolatlan kérdésre kaptam választ az életemmel kapcsolatban, megláttam a dolgok mögött az összefüggéseket, mi miért történt és miért vagyok épp ott, abban a helyzetben.

Sándor egy csoda, hálás köszönetem Neki, hogy van nekünk, mert munkássága egyedi és mindig az ember saját stílusához igazodik és nem akar minket valakinek a képmására formálni.

Megfigyeli, hogy mi van a növendékben, mi az, ami neki nehézséget okoz és ott segít, azt fejleszti, ahol és amit kell.

Arról pedig ódákat tudnék zengeni, hogy az éneklésben milyen sokat segített. Nekem mindig is gondjaim voltak a magas hangokkal, akárhogy néztem, olvastam technikákat, sehogyan sem értettem meg, hogyan kell csinálni. Sándornak is hosszú hónapok munkájába telt, mire én megértettem, de ez nem az ő hibája volt, én vagyok az, aki nagyon nehezen lazul el, teli voltam görcsökkel, akadályokkal.

Rengeteg otthoni gyakorlással és Sándor segítségével végre sikerült ráéreznem, persze még most sem lettem altból szoprán, de már volt aki azt mondta, hogy szerinte nem is alt vagyok, inkább mezo.

Régen az énektanároknak egyértelmű volt, hogy alt vagyok, szerintem Sándor ezen is tudott változtatni.

Folyamatosan dokumentálom felvételekkel a fejlődésemet és hihetetlen, hogy 2 hónapos periódusokban mekkora változásokat hallok ugyanannak a dalnak az eléneklésénél.

Sok ismerősömtől kaptam pozitív visszajelzést, akik nem értik, hogy kíséret és kotta nélkül hogyan tudok ilyen pontosan tisztán énekelni és ennyi érzelmet beletenni. Hát, mindig elmondom, hogy nagyon jó tanárom van és van egy lelkes, állandóan éneklős növendéke.

Még egy hatalmas sikert könyvelhetek Sándor munkásságának. Nem gondoltam volna, hogy képes leszek saját dalt írni, ez megtörtént köszönhetően az improvizációs gyakorlatoknak. A dallamot és szöveget is én írtam és a HangDala ihlette. Bár a dallam szakmailag tudom, hogy nagyon nincsen rendben, de ez az én dalom, bennem született és gyakran szoktam énekelgetni magamban. Pont úgy van jól, ahogy van, nekem legalábbis. Lehet, hogy ez majd meghozza a többit, ezzel fejlesztve a kreativitásomat, az improvizációs képességemet.

Köszönök mindent Sándornak, a legfantasztikusabb énektanár és egyben terapeuta. Én úgy szoktam hívni őt, hogy ének- és élettanár. 🙂 Mert valóban az! A HangDalát mindenkinek ki kell próbálni! 

Varga Timár Melinda

HangDala Énekes, Semmelweiss Egyetem

2 hozzászólás

 1. vamosi

  Igazi belső utazás volt az Magánének ciklus. Óráról órára alakult a hangom és vele együtt én is. Fantasztikus volt megtapasztalni régen szunnyadó energiáim felszabadulását, amiben nagy segítségemre volt Sándor lelkes, biztató vezetése.

  Válasz
 2. szekajutka

  A HangDala Magánének elkezdésekor fontos meghatározni konkrét célunkat, milyen eredményt szeretnénk elérni az oktatás végére, hiszen a célkitűzések teljesítése, a célok elérése visz előre a fejlődésben.

  Minden találkozó alkalmával érzem, hogy egyedülálló képzésben van részem, mert már a 3. alkalom után olyan magas hangokat is ki tudtam énekelni, amelyeket kamasz korom óta próbálgattam otthon sikertelenül. Hihetetlen volt számomra a felismerés, hogy hangképzéssel rövid időn belül a hangterjedelem határai is kiszélesíthetők. Ha nem személyesen tapasztalom meg mindezt, másnak el sem hiszem. A magánórákon szinte óráról órára rohamosan fejlődik tudásunk, előadásmódunk.

  A HangDala stúdióként is működik. A HangDala Magánének elvégzése után lehetőség van saját repertoárunkból hangfelvételt készíttetni. Ez számomra majd az ajándékozás tárgyát képezi, szeretteimnek, jóbarátaimnak, ismerőseimnek fogom ajándékozni a hanganyagomat tartalmazó CD-t.

  A hangképzés tananyagának elsajátítása mindenkinél más, de nem adják ingyen a sikert. Türelmet, szorgalmat és kitartást igényel. A képzés előrehaladtával azt vesszük észre, hogy hangunk fényesebbé, letisztultabbá, csillogóbbá – mondhatni – lélegzetelállítóbbá válik.

  Sándor elszánt odaadással végzi munkáját, mindenkiből átlagon felüli eredményeket tud kihozni. Néha saját magunk is meglepődünk nem várt teljesítményünkön.

  Az oktatást magas szakmai színvonalon, páratlan felkészültséggel végzi, fáradhatatlan munkabírású. Éleslátásával, szociális érzékenységével rögtön feltérképezi gyenge pontjainkat, majd tanácsokkal, gyakorlati példákkal segít minket a feladatok pontos elsajátításában.

  A magánének alkalmával és a csoportos találkozókon is érzem, hogy elmosódnak a tanár-tanítvány határok, Sándor minden tanítványával baráti kapcsolatban áll. A követelmények magasak, de ez a színvonalas képzés számomra mégis egy szeretetteljes oktatással egyenértékű.

  Milyen is a szeretetteljes oktatás?

  A tananyag számonkérése mellett támogató és dicsérő szavakat is kapunk. Az értékek átadása nem sémaszerű, hanem a szeretetnyelvén történik. Bátorítás, fegyelmezés és megerősítés fejleszti tudásunkat, képességeinket, énekesi előadásmódunkat. Sándor minden hangképzéssel kapcsolatos feladatot részletesen elmagyarázva, többnyire szemléltetve hoz tudomásunkra. Megköveteli a tanultak maradéktalan teljesítését, de mégis egyenragú partner tud maradni. Elismerő szavak és következetesség: így érhető el rövid időn belül a kívánt eredmény.

  Tudatosan alkalmazza a humort, mint a görcsök oldásának eszközét, ezáltal nem riadunk vissza az akadályoktól, lehetetlennek tűnő feladatoktól. Minden egyes poénnal közelebb kerül a tanítvány az úgynevezett aktív-laza állapothoz, amely szinte elengedhetetlenül szükséges az élet számos területén. (pl. sport) Ebben az állapotban lehet igazán a gyakorlatokat rövid időn belül, hibátlanul magunkévá tenni.

  Mit jelent nekem a Hangdala?

  A HangDala tisztaságához nem férhet kétség, látva a résztvevők csillogó szemeit, megtapasztalni egymás iránti őszinte érdeklődésüket, figyelmességüket, segítőkészségüket. A hangdalások értékrendje szorosan összefügg helyes döntéseikkel, erkölcseikkel. A csoport egyesített kollektív tudata; hogy a közösség még tovább épüljön, fejlődjön, repüljön, mint ahol most van. Még több kihívásnak, csapatépítésnek tegyen eleget.

  Kiemelt jelentősége van, ha valaki egy közösséghez tartozik. Manapság, amikor mindenki a mobiljával kel és fekszik, majd szinte egész nap hozzá van tapadva, kell, hogy legyen az ember életében személyes kapcsolat is. Az ember alapvetően társas lény, ezért természetes igénye a közösségi lét, a közösségben való létezés. A közösség az emberi együttműködés legmagasabbrendű formája. A közösség célja egyrészt, hogy kielégítse az egyén közösségszükségletét, másrészt visszajelzést készítsen az egyén teljesíményéről, eredményeit elismerje.

  A vonzás törvénye alapján befolyásolni tudjuk életünket, körülményeinket. A csoportos foglalkozásokon összeadódnak az energiák és így már többszörösen visszahatnak a csoport minden egyes tagjára. A jó gondolat, a pozitív életérzés bevonzza a jobb lehetőségeket. Tulajdonképpen csak jó dolgok történnek velünk!

  Mindenkire egyformán érvényes szabályok vonatkoznak. Viszont a fegyelmezett oktatás is hatékonyabb, ha játékos formában történik. A közösséghez való tartozás jelentős mértékben megerősíti az egyént, mert a csoportos éneklés megtöri az elszigeteltség gátját.

  Az éneklés pszichológiai hozadéka: feszültségeink, blokkjaink oldódnak, távoznak el. Mozgásunk összehangolttá és természetessé, légzésünk egyenletessé, személyiségünk boldogabbá válik. Jelentős hatással van kisugárzásunkra, fejleszti önértékelésünket és ebben a harmóniában megnövekszik a vonzásfókuszunk.

  A közös szabad improvizációs gyakorlatok következtében az élet számos területén megfigyelhető pozitív változásunk. Ezek a belső megérzéseink a hétköznapokban rugalmas reakciók formájában jutnak kifjezésre és jelentős szerepe van a munkatársakkal való együttműködés folyamatos javításában. Időről időre azt vesszük észre, hogy kreativitásunk szüntelenül fejlődik, mindig tudunk újabb és újabb alkotásokat létrehozni.

  …és miért pont a HangDala?

  A HangDala olyan klub, ahol a klubélet boldog és lelkes tagok együttműködéséről szól. Itt mindenki megtalálja a zenei ízlésének megfelelő hanganyagot, de lehetőség van arra is, hogy saját kívánságaink, zenei álmaink, kedvenc zeneszámaink teljesüljenek. A jókedv kiapadhatatlan forrása biztosítja hétről-hétre a magas létszámot, látogatottságot.

  Ha egyszer valaki először látogat el a klubba, a HangDala hangulata olyan mélyen bevésődik az emlékei közé, hogy időről-időre vissza kell térnie, hogy feltöltödjön ebben a gazdag energia mezőben. Megtapasztalja, hogy mekkora ereje van ennek a zenei közösségnek. Előbb-utóbb hiányérzete lesz a sokáig távolmaradónak, mert hosszú távon nem lehet nélkülözni a HangDalát. Szenvedélyünkké válik.

  A csoporthoz való első csatlakozás során beszippantjuk a HangDala atmoszféráját, amelytől rögtön függővé válunk, s ennek egyenes és visszafordíthatatlan következménye lesz a klub rendszeres látogatása.

  A HangDala nemcsak zeneileg fejleszt, kikapcsolódást nyújt, hanem komoly személyiségfejlesztő tréning is folyik a találkozók alkalmával. Figyelemmel kísérem a HangDala keddi összejöveteit. Látom a változásokat. Az addig halkszavú fiatalemberből bátor kezdeményező lesz. A fátyolos hangú, bátortalan, gátlásos hölgy nyers, képzetlen hangja fényesen selymessé válik és határozott magatartása, magabiztossága is megdöbbentő.

  Végül, de nem utolsósorban a HangDala-klubélet keretein belül többször is átéljük azt az örömöt, amely arra ösztönöz minket, hogy újra és újra keressük ezt az élményt.

  Szekeres Judit

  Válasz

Szólj hozzá!

s2Member®

Pin It on Pinterest