fbpx

A helyszínről: a HangDala a Holló utca 15-be költözött!

Szerző: | febr 22, 2014 | 0 hozzászólás

Az új címünk: 1075 Budapest Holló utca 15. 2/8 (kapucsengő 23)

A HangDala egy gyönyörű régi házba költözött, egy tágas lakásba. Ezen a videón bemutatom Neked a HangDala új belvárosi központját.

 

Hangszigetelt lett a HangDala

Közlekedés

Közel van a Deák térhez, a Király utcához, a Károly körúthoz, a Nagykörúthoz, az Andrássy úthoz, így számtalan közlekedési eszközzel lehet megközelíteni.

Aki kedveli az ismert szórakozóhelyet, a ház a Gozsdu udvar közvetlen szomszédságában van! A Holló utcából kijutva a Twentysix nevű lélegzetelállító helyet is megcsodálhatjuk kívül-belül, a Király utca 26-ban.

Parkolás

A belvárosnak ezen a részén nem könnyű helyet találni (de parkolóangyalok segítségével lehet, 👼 csak időben kell nekik szólni, kb. 20 perc). A parkolási díj a belvárosi díjszabás (1. zóna) szerint történik. Vannak parkolóházak, drágábbak, olcsóbbak is (pl. a Káldy Gyula utcában 350 Ft, de a CARe Park Gozsduban 1200 Ft).

Holló utca 15. ház története

A romantikus lakóházat Hild József 1840-ben Gannensdorfer János részére (akkori cím: Schwarze Adlergasse 536) földszintesre tervezte. Az ingatlant dr. Kedvessy Lajos gyógyszerész 1862-ben Pán József tervei szerint kibővíttette, a két emelet ekkor került a házra, majd 1863-ban Limburszky József copf stílusúra átépítette. (Idézet a blogból)

A ház külön szépségét adja az udvaron a kis botanikus kert, fügefával, a fantasztikus homlokzat, illetve a gyönyörű lépcsőház bordó márvány lépcsőkkel.

Holló utca története

A városfal előtti lakott terület XVIII. század közepére kialakult utcája. Első nevét, a Schwarze Adler (Fekete Sas) Gasse-t 1804-ben kapta. Az utcát 1866-tól Fekete Sasnak hívták, 1874-ben hivatalosan Holló utcára keresztelték, mivel már létezett egy Sas utca a fővárosban. A Holló utca a Dob utcát köti össze a Király utcával. Erre a kis utcára jellemző volt, hogy már az 1880-as évek elejétől ezüstműves kisiparosok telepedtek ide. (Idézet a Blogból)

Várlak szeretettel a HangDala új otthonában!

Fekete-Kiss Sándor

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

s2Member®

Pin It on Pinterest

Share This