május 6

A HangDala új énekterápiás módszere: Énekhipnózis

0  comments

https://www.youtube.com/watch?v=2JfbHEDiuFE

Lassan két hete minden Énekterápiás magánének foglalkozás, és minden csoportos Örömének Klub az újonnan kialakult szuper módszer szerint működik:

Megszületett az Énekhipnózis!

Mit jelent az Énekhipnózis? Kombinálja a gyógyító regeneráló tudatállpotokat, amit a hipnózis szó jelöl, a kreativitással, ami az énekben nyilvánul meg.

Mostanában mindenki túlfeszült, túlterhelt, agyondolgozott, és ezekre a legjobb válasz tud lenni a hipnózis valamilyen formája.Az Énekhipnózis pedig mindennek a legkreatívabb, legfelszabadítóbb, legkomplexebb megvalósulása.

Mi a hipnózis, mitől lesz valami hipnotikus? A meglepő igazság az, hogy az emberek a nap folyamán rengeteg pillanatot spontán hipnotikus transzban élnek át, ha nem tennék, a szervezet és az agy hamarosan felmondanák a szolgálatot és vége lenne mindennek. A hipnózis tehát egy természetes, és nagyon szükséges állapottal dolgozik, de mivel terápiáról van szó, ez nem spontán, magától következik be, hanem irányítottan hozza létre a hipnotizőr segítségével a hipnózis alanya.

Ez történhet egyéni, vagy csoportos szituációban is.

Na most képzeld el azt, hogy minden hang, amit a HangDala foglalkozáson adsz, beleértve a beéneklő gyakorlatokat is, minden dal, és leginkább minden közös improvizáció egy mély, gyógyító, és belső világodat megnyitó gyógyító transzállapotban történik, ami hasonlít ahhoz az állapothoz, amiben a lángelmék alkotnak.

Saját, személyreszóló gyógyító mantrák

Kedvenc játékunk a gyógyító mantrák komponálása, ezek a kompozíciók a foglalkozás közben jönnek létre, mondhatni Neked szóló mantrák, és aztán énekelgetve, ismételgetve egy olyan lélegzetelállító közös zenei élmény alakul ki, amire mindig emlékezni fogsz.

Az sem baj, ha teljesen hamis vagy, egyáltalán nem tudsz énekelni, még normálisan sem, a gyógyító tudatállapot és a közös alkotás, közös cselekvés akkor is megvalósul, és az eredmény nagy felszabadulás, a gyógyító tudatállapot szétárad benned, és ez a fajta gyógyulási folyamat ráadásul nagyon vidám és kreatív.

Ez különösen hatalmas kórus szituációban, így el is határoztam, hogy a kedd esti Örömének Klub átalakul Hipnotikus Kórussá, ahol ezeket a gyógyító közös mantraénekléseket, közös improvizációkat fogjuk hétről hétre megélni.

Egyéni és Kórus folyamatok

Egyénileg lehetőség van a saját dallamod, a személyre szóló mantrád megalkotására és közös éneklésére (akkor is ha semmi hangod, semmi hallásod, az áramlás akkor is gyógyító), kórusban pedig megtapasztalod, ahogy magasabb szinten összekapcsolódva egy lélegzetelállító többszólamúság alakul ki, ami leginkább a saját magam által előadott Szférák Zenéje darabokra hasonlít.

Szóval fantasztikus. Rengeteg felvétel készült, de nagyon időigényes ezeket feldolgozni, ezért most elsőként hadd mutassam be a Tina Énekhipnózis órája után készült mini riportunkat!

Teljes videó ld. fent

Rövidített változat:

https://www.youtube.com/shorts/Bw23YVc1OzU

A Zene legyen Veled! Gyógyuljunk együtt Énekhipnózissal.

Fekete-Kiss Sándor
A HangDala Énekhipnotizőre

Insert Content Template or Symbol

Tags


You may also like

Beszélgetünk egy jót?

Beszélgetünk egy jót?

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}