fbpx

Boldog Karácsonyt kíván a HangDala 2023-ban

Szerző: | dec 21, 2023 | HangDala Videók Audiók, Hírek | 0 hozzászólás

Egy sokak számára nehéz és megerőltető éven vagyunk túl, mindenki várja a Karácsonyt és a vele járó szüntet, amikor megpihenhetünk, újrarendezhetjük érzéseinket, gondolatainkat, terveinket, vágyainkat, számot vethetünk az év mérlegével és megújíthatjuk magunkat egy új kibontakozás irányába.

A Karácsony a leggyengédebb ünnepünk, mert emlékeztet minket arra belső birodalmunkra, amit otthonnak érzünk, ahol minden jó, és ahol ellentétben a külső világ esetleges durvaságaival a szeretet az úr. Egyben a családi együttlét megélésének egyik legjobb alkalmát adja.

Ilyenkor az emberek ősi szokás szerint ajándékoznak egymásnak valamit. A HangDala sem kivétel; mivel "minden gazdagságunk hangok és szavak", ezért kézenfekvő, hogy most a HangDala Örömének Klubban készült felvétellel ajándékozzunk meg Téged.

Sok helyen szokás, hogy Karácsonykor valami zenét beraknak az ajándékozási szertartás aláfestésére, van, ahol együtt is énekelnek a felhangzó dalokkal.

Ezt ezekkel a dalokkal is megteheted! Fogadd hát szeretettel a kedd este felvett karácsonyi dalainkat!

Tedd is meg: nyisd meg ezt a bejegyzést a karácsonyi összejövetelen, és együtt énekelve az itt látható HangDalásokkal énekeld el Te is a Karácsony üzenetét!

Csendes éj

Csendes éj, drága Szent éj
mindenek álma mély.
nincs fennt már csak a drága szent pár,
várja gyermekük alszik-e már.
Küldj le rá álmot nagy ég,
küldj le rá álmot nagy ég. 

Ez a gyönyörű osztrák dallam felidézi azt az idillt, amire minden ember vágyik a szíve mélyén. Talán ezért nem tudja magát senki sem kivonni a Karácsony varázslata alól. Mert lelkünk legmélyebb vágyát nem tudjuk kitörölni magunkból. 

Mennyből az angyal

"Mennyből az angyal lejött hozzátok,
pásztorok, pásztorok!
Hogy Betlehembe sietve menvén
lássátok, lássátok."

 Mennyire kifejező ez a magyar karácsonyi ének, megindító a dallama, a szövege, és felidézi a betlehemes játékok meghatott hangulatát.

Ez a HangDala üzenete is, már kezdettől fogva: tedd a Karácsony idilljét mindennapokká! Énekeddel, sőt, együtt énekelve másokkal minden nap Karácsony lehet!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
A HangDala Énekmestere

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni a gyógyító énekhangod kialakítását egy boldogabb valóság megteremtéséhez önmagadért és mindenkiért!

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

s2Member®

Pin It on Pinterest