Lehet, hogy nem hiba, hanem egyéniség?

Szerző: | júl 30, 2018 | HangDala Kezdő élmények | 0 hozzászólás

Élményeim:

Eltelt pár nap, mire lecsengett a tanfolyam, ezért csak most osztom meg veled.

Amit mondtam ott a helyszínen, hogy sokat tanultam magamról. A másik, hogy segített rájönni, hogy mind az, amit a hangomban helytelennek tartok, az valójában egyediség.

Csak amikor énekelni jártam, pl. a 6.ker ének iskolába, valami híres ének tanárhoz, illetve az AN-hez, akit egyébként mint ember kedvelek, akkor mindig olyan technikákkal traktáltak, ami nem esett jól a torkomnak. N-nél az éneket azért is hagytam abba, mert erőltette a fellépéseket, miközben a hangom folyamatosan ment el.....

Kb 2 évet jártam oda, és már neki is feltűnt, hogy állandóan elmegy a hangom. Fájt már a torkom, még valami orvoshoz is elmentem, akit ajánlott. Ott pedig azt mondták, hogy az a baj, hogy nem követem a tanárnő utasításait.... no comment....

A tanfolyamon rájöttem, hogy inkább az volt a baj, hogy nem a saját belülről jövő intuícióimat követtem.....mert rengeteg dolog, amiről szó volt, az bennem volt mindig. Csak azt hittem, hogy azok hibák....már tudom, hogy az volt a hiba, mikor másokra hallgattam 100 százalékban:)

Énekelni tanulni szeretnék még, ha minden jól megy valamikor ősszel. Ha másért nem is, azért, hogy leküzdjem ezeket a görcsöket....ne úgy menjek már át ezen az életen, hogy visszafejlődök gyerekkoromhoz képest az éneklésben:))))))

A jó barátok nóta pedig visszahozott egy jó barátot az életembe, természetesen azért, hogy gyógyítsam:))))) de ez már egy külön story.

M. Andrea

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

s2Member®

Pin It on Pinterest