fbpx

Karácsony előtti gondolatok

Szerző: | dec 12, 2018 | Hírek | 0 hozzászólás

Valahogy átalakult bennem a Karácsony hangulata. Ha megkérdezem magamtól, hogy mit is jelent a Karácsony nekem, akkor a lényeget egyre inkább abban tudom meglátni, ami persze mindig is a Karácsony alapja volt, azaz hogy Isten a kedvünkért emberré lett, és kis csecsemőként jelent meg a számunkra. 

Tudom, hogy ez nem meglepő, mert hát hát nem erről van szó ebben az ünnepben? Hát persze, hogy erről van szó, de mégis, ha az ünnepről lekopik a sok sallang, szokás, az áruházakban szóló angolszász karácsonyi dalok özöne, az ajándék vásárlási láz, a készülődés, hogy minden hiánytalanul legyen a helyén az ünnepben, és ne legyen hiány a finomságokban sem, nos, akkor mi marad mindezek mögött? 

Marad az együttlét, a családi összejövetelek, a boldogság vágya, mert ez a szeretet ünnepe, és persze a belső csönd megélése, amikor Menny és Föld egy pillanatra összeér. 

Rajtunk múlik, hogy ebben az évben mennyire sikerül mindezt megélnünk, átadnunk egymásnak. Ennek megéléséhez szükség van nyitott, élő szívre, tiszta érzésekre, és ebben nagyon sokat tud segíteni nekünk az éneklés, a zenélés. Ilyenkor az Énektanfolyamon is szerepel egy jó pár karácsonyi dallam is, az is jó, ha egy pár különlegesség is helyet kap a tanfolyam repertoárján. 

Mint például a csodálatos gregorián dallam, a Veni Veni Emmanuel. 

A minap bukkantam rá egy erdélyi karácsonyi kántálást bemutató videóra, nagyon szépek a régi dallamok, ahogy megelevenednek a gyerekek és felnőttek ajkán az eredeti világukban. Ezzel kívánok minden HangDalásnak boldog Karácsonyt!

És ha szeretnéd elmélyíteni magadban a Karácsony szellemét, szeretnéd nyitni szívedet, lelkedet dalolással, énekhanggal, szeretettel várlak a HANGDALA ÉNEKTANFOLYAM – NEM CSAK BÁTRAKNAK!! 

A Zene legyen Veled! Boldog Karácsonyt!

Fekete-Kiss Sándor
A HangDala Énekmestere

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni (vagy folytatni) HangDala énektanulmányaidat!

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

s2Member®

Pin It on Pinterest