fbpx

október 23

Mellékhatások a HangDala Énektanfolyamon

Kedves Sándor!

Köszönöm a mai napot!
Kérted, hogy írjunk meg az élményeinket, úgyhogy írok pár mondatot, miközben hallgatom a megküldött zenét.
Megmondom őszintén, nekem nagyon nehezen indult a nap. Türelmetlen voltam és feszült. Zavartak a többiek, a hamis hangok, az erőszakos éneklés, még a te anekdotázásod is idegesített. Úgy éreztem, hogy a magán énekóra sokkal jobb volt. Egyáltalán nem éreztem magam relaxáltnak, az amerikai konyha pedig fényévekre volt tőlem. Próbáltam úgy gondolni magamra, mint egy lélegző nagybőgőre, amibe szabadon áramlik be és ki a levegő. De le tud horganyozni stabilan egy nagybőgő??? Tudod, olyan érzés ez, mint amikor folyamatosan kattog az ember agya, amikor nem tud kikapcsolni, mindent nagyon racionálisan akar megoldani, pedig talán nincs is semmi, amit meg kellene oldania. 

Amikor elkezdtük végre énekelni a dalokat, akkor kezdtem én is feloldódni. Mertem játszani a hangokkal, improvizálni, más szólamot énekelni, tercelni. És akkor már örültem annak, hogy nem vagyok egyedül, hogy nem szólóznom kell, hogy van értelme más szólamot énekelni, mert van, aki énekli a dallamot. És örültem, hogy van helye annak is a csoportban, aki esetleg hamisan énekel, mert így akár én is énekelhettem hamisan, nem volt bennem megfelelési kényszer.

Végül az improvizáció volt az, ahol teljesen befelé tudtam fordulni és teljesen ki tudtam kapcsolni a külső zajokat – és zajok alatt nem csak hangokat értek. 
Elképzeltem, hogy a zene, a rezgés a koronacsakrán keresztül szétárad bennem, eljut minden egyes sejtemhez, körülöleli, beburkolja, megrezegteti, megtisztítja azokat.
Ez bizony orgazmus-élmény volt.

Köszönet érte!
(név itt)

Erre válaszoltam:

Kedves (név) köszönöm, és wow! Nagy utat jártál be ma, a kattogó agytól a lélek orgazmusig. Bátorkodom megjegyezni, h ebben minden mozzanat szerepet játszott, a rengeteg rengeteg gyakorlattól kezdve a hozzá fűzött gondolatokon és a nagyon is célzatos anekdotákon keresztül a dalokig és az improvizációkig, mert mindezek célja a gátló rendszerek lerombolása és a lélek felszabadítása volt, ami meg is történt. Halleluja!
Sándor

Erre jött a válasz:

Én ezt nem is kétlem. Csak amikor az ember épp benne van, akkor nem tudatosodik az, hogy én most épp milyen állapotban vagyok és hova is fogok eljutni. Én azért mentem oda, hogy énekelni tanuljak. Nem vártam azt, hogy ennek lesz más „mellékhatása” is. 🙂

Szóval érdekes mellékhatásokra számíthatunk a Hang-Varázs Énektanfolyamokon! Várlak szeretettel!

Ja, a megküldött zene! Improvizáltam a Műhelytanfolyam végén egy Szférák Zenéjét, és megkértem a társaságot (kísérlet!), hogy közben szabadon énekeljenek bele a zenébe. Az énekhang improvizációkat nem vettem fel, de a hangszeres Szférák Zenéje imrpvoizációt igen! Ha akarod, letöltheted innét:

Routes and Roots (Utak és gyökerek) Szférák Zenéje, Fekete-Kiss Sándor

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni (vagy folytatni) HangDala énektanulmányaidat!


Tags


You may also like

Beszélgetünk egy jót?

Beszélgetünk egy jót?

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}