fbpx

Karantén után végre HangDala!

Szerző: | jún 10, 2020 | Hírek | 0 hozzászólás

A 2020-as világleállítás projekt karanténosodó időszaka alatt Online tartottam hangDala foglalkozásokat, szám szerint 18-at! Ez nem kis mennyiség!

Nagyon jól éreztük magunkat, de el tudod képzelni, milyen volt visszatérni az igazi, élő HangDalába!

A több hónap elfojtott érzelmi, szellemi erők, kreativitás vulkánként tört elő a résztvevőimből, és persze belőlem is.

Minden idők legjobb hangDaláját tartottuk meg. A csapat nagyon magas szinten kapta el az éneklés titkainak a lényegét, és gyönyörű muzsikálások születtek. Nem csak a dalokban, a gyakorlatokban, de a közös improvizációkban is teljesen új szintet tapasztaltunk meg.

Nyilván senkinek nem volt gyakorlata a közös improvizációban, kórus improvizációban, ennek ellenére olyan volt a szelleme a tanfolyamunknak, hogy hogy már a tanfolyam legelején, amikor csak annyit mondtam, hogy most "adjunk hangokat", egy 5 perces, csodálatos kollektív alkotás született gyakorlatilag a semmiből. Semmi előkészítés nem volt, csak elkezdtünk hangokat adni, amiből nagyon izgalmas muzsika született.

Ugyanígy, bizonyos dalok végén remek kórus improvizációkat alkottunk. A tanfolyam végén pedig olyan jól sikerült a közös spontán zenélésünk, ami mindenki számára tökéletes meglepetés volt, és katartikusan hatott ránk.

Rengeteg felszabadulás, rengeteg új éneklési képesség, rengeteg lelki élmény, a kreativitás féktelen öröme, valóságos ünnep lett a HangDala.

Használjuk ki, amíg lehet, mert persze második hullámmal riogatnak minket (amiből remélem, nem lesz semmi). Várlak szeretettel az HANGDALA ÉNEKTANFOLYAM – NEM CSAK BÁTRAKNAK!!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
A HangDala Énekmestere

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni (vagy folytatni) HangDala énektanulmányaidat!

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

s2Member®

Pin It on Pinterest