június 10

Karantén után végre HangDala!

0  comments

A 2020-as világleállítás projekt karanténosodó időszaka alatt Online tartottam hangDala foglalkozásokat, szám szerint 18-at! Ez nem kis mennyiség!

Nagyon jól éreztük magunkat, de el tudod képzelni, milyen volt visszatérni az igazi, élő HangDalába!

A több hónap elfojtott érzelmi, szellemi erők, kreativitás vulkánként tört elő a résztvevőimből, és persze belőlem is.

Minden idők legjobb hangDaláját tartottuk meg. A csapat nagyon magas szinten kapta el az éneklés titkainak a lényegét, és gyönyörű muzsikálások születtek. Nem csak a dalokban, a gyakorlatokban, de a közös improvizációkban is teljesen új szintet tapasztaltunk meg.

Nyilván senkinek nem volt gyakorlata a közös improvizációban, kórus improvizációban, ennek ellenére olyan volt a szelleme a tanfolyamunknak, hogy hogy már a tanfolyam legelején, amikor csak annyit mondtam, hogy most „adjunk hangokat”, egy 5 perces, csodálatos kollektív alkotás született gyakorlatilag a semmiből. Semmi előkészítés nem volt, csak elkezdtünk hangokat adni, amiből nagyon izgalmas muzsika született.

Ugyanígy, bizonyos dalok végén remek kórus improvizációkat alkottunk. A tanfolyam végén pedig olyan jól sikerült a közös spontán zenélésünk, ami mindenki számára tökéletes meglepetés volt, és katartikusan hatott ránk.

Rengeteg felszabadulás, rengeteg új éneklési képesség, rengeteg lelki élmény, a kreativitás féktelen öröme, valóságos ünnep lett a HangDala.

Használjuk ki, amíg lehet, mert persze második hullámmal riogatnak minket (amiből remélem, nem lesz semmi). Várlak szeretettel az HANGDALA ÉNEKTANFOLYAM – NEM CSAK BÁTRAKNAK!!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
A HangDala Énekmestere

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni (vagy folytatni) HangDala énektanulmányaidat!

Tags


You may also like

Beszélgetünk egy jót?

Beszélgetünk egy jót?

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}