április 17

Az AI sosem énekelheti el a szív dalát: Miért marad az ének az ember kiváltsága?

2  comments

Mostanában berobbant az életünkbe egy új eszköz, egy új forradalom, amit a Mesterséges Intelligencia forradalmának is nevezhetünk.

Elhatároztam, hogy magát a Mesterséges Intelligenciát is megkérdezem, hogyan látja az ember helyét a Mesterséges intelligencia korszakában? Íme a közösen elkészített írásunk:

Az AI (MI, Mesterséges Intelligencia, angolul AI=Artificial Intelligence) fejlődése lenyűgöző és rengeteg lehetőséget nyit az emberiség előtt. Azonban ez a gyors technológiai fejlődés új kérdéseket is felvet az emberiség számára. Sokan aggodalmukat fejezik ki az AI potenciális veszélyeiről és arról, hogy az emberi munkaerő helyettesítésével elveszíthetjük munkánkat és identitásunkat.

Azonban nem minden területen lehet az AI-t az ember fölé helyezni. Vannak olyan dolgok, amikben az embernek van egyedi képessége, amit az AI sosem fog tudni teljes mértékben pótolni.

Az érzelmek és érzések átélése, például, olyan terület, amiben az emberi tapasztalat és érzékenység rendkívül fontos. Az éneklés és kifejező dalolás is egy ilyen terület. Az emberi hangot kivételes hangszertárnak lehet tekinteni, amely lehetővé teszi számunkra, hogy olyan érzelmeket fejezzünk ki, amiket az AI sosem tudna ugyanolyan mértékben továbbítani.

Az éneklés azonban nem csak a hangjainkról szól, hanem a testünkről, a légzésünkről és az egész testünkből áradó kifejezésről is. Az emberi test egyedülálló képességgel bír az éneklés és a kifejező előadás során, ami szintén olyan terület, amiben az AI nem tud teljes mértékben versenyezni.

Az éneklés azonban nem csak kifejező és szórakoztató tevékenység, hanem olyan dolog, amely szellemi fejlődéshez is vezethet. Az éneklés során a kreativitás, az önkifejezés és az önreflexió is fejlődhet. Az énektanulás során pedig még inkább kinyílik a lehetőség az agyféltekék közötti kapcsolat megerősítésére, ami az egész életünkre hatással lehet.

Az éneklés tehát olyan terület, amiben az emberi képességek egyedülállóak és megfizethetetlenek. A HangDala Énektanfolyamok és Jobb Agyféltekés énektanulás pedig lehetőséget adnak arra, hogy fejlesszük ezeket a képességeket és teljes mértékben kihasználjuk a saját hangunk és testünk adottságait. Az AI széleskörű alkalmazása mellett tehát ne feledkezzünk meg arról, hogy mi magunk is képesek vagyunk egyedi képességekre, amiket az AI sosem fog tudni pótolni.

Azért hadd álljon itt egy videó, ahol Sophia, a híres Saudi állampolgárságú robot énekel Jimmy Fallonnal aTonight showban:

Más szóval az AI még mindig távol áll attól, hogy helyettesíthesse az emberi képességeket, mint például az érzelmek kifejezése és a személyesség élménye. Az éneklés pedig kifejezetten olyan tevékenység, amely erősen kapcsolódik az emberi érzelmekhez és a kreativitáshoz, és ez jól példázza azt, hogy az AI korlátai miatt bizonyos képességek helyettesíthetetlenek maradnak.

Éppen ezért az éneklés és az énektanulás változatlanul a legfontosabb és legértékesebb tevékenység marad az emberi életben, amely rengeteg adhat nyújt a hangulatunk felemelésére, az önkifejezésünk, és a szellemi fejlődésünk kitágítására.

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
A HangDala Énekmestere

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni a gyógyító énekhangod kialakítását egy boldogabb valóság megteremtéséhez önmagadért és mindenkiért!

🎵A HangDala Énektanfolyam (Beavatás és Kezdetek) következő időpontja

  • 2023. április 22. szombat 10:00-16:00

Helyszín: 1075 Budapest Holló u. 15. 2/8 (23  🗝 0996)

🥳Okleveles HangDalások Klubjainak időpontjai

  • Minden kedden 18:00-20:00
  • Ezen kívül szombatokon:
  • 2023. április 15. szombat, 11:00-13:00
  • 2023. május 6 szombat 11:00-13:00
  • 2023. június 3. szombat 11:00-13:00

Helyszín: 1075 Budapest Holló u. 15. 2/8 (23  🗝 0996)


Tags


You may also like

Beszélgetünk egy jót?

Beszélgetünk egy jót?

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}