fbpx

Ahol mindig Nőnap van

Szerző: | márc 9, 2022 | HangDala Kezdő élmények | 2 hozzászólás

Hosszú szünet után újra volt HangDala Énektanfolyam, de ez már egy új Énektanfolyam volt, beavatásként a gyógyító éneklés titkaiba!

Mint a képen is látható, rajtam kívül csak hölgyek voltak jelen a tanfolyamon, és általában is elmondható, hogy a HangDalában az év minden napján Nőnap van! Ezt nem az ENSZ tette kötelezővé, hanem a maga természetességében alakult így. Ha pedig férfi tanítványok jönnek, akkor is Nőnap van, mert az énekelni tudó férfiakkal a nők boldogabbak.

És ahogy a bölcs mondás tanítja, "boldog nőket kívánunk a férfiaknak", mert a boldog nők boldog férfiakat és boldog családokat, boldog társadalmakat adnak!

És mit tesz a boldog nő? A válasz egyszerű: hát ÉNEKEL!

Nos, ezt tették 2022. március 5-én a hölgyek az Új HangDala Kezdő Beavatás tanfolyamon. Többen az új HangDala Kezdő oldal alján élményüket és tapasztalataikat írásban is kifejezték hozzászólásukban.

Nagyszerű élmény volt a HangDalás Beavatás, Sándor vidámsága, tudása, lazasága és a gyors, de mégis színes tanulás teljesen elfeledtetett velem mindent, ami miatt még reggel aggódtam. Nekem tényleg terápiás és gyógyító volt, hogy énekléssel, zenével töltöttem egy teljes napot. Köszönöm Sándor!
Ez annyira csodálatos, nagyon köszönöm ezeket a nagyszerű beszámolókat, és minden kedves még-nem-okleveles és Okleveles HangDalást szeretettel várok a HangDala új Énektanfolyamain!
 

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
A HangDala Énekmestere

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni a gyógyító énekhangod kialakítását egy boldogabb valóság megteremtéséhez önmagadért és mindenkiért!

2 hozzászólás

 1. szekajutka

  Hangdala az innováció jegyében

  A csoportos Hangdalán való részvételre elsősorban azoknak van szüksége, akik egy közösséghez szeretnének tartozni, ahol hasonló az érdeklődés, a motiváció, a közös zenei produktum öröme. Az oktatás felépítése hasonló a korábbi Hangdalához, mégis jobban felépített, megszerkesztett, kidolgozottabb tematikán alapszik.
  A jókedv természetesen mindvégig jelen van. Sándor paródizálásai, játékos személyisége, humora által a több órás foglalkozás alatt is töretlen a jókedv és szem nem marad szárazon.
  Vagy a nevetéstől vagy pedig az éneklés gyönyörétől, a meghatottságtól.
  Mindig vannak olyan csapatjátékosok, akik merészebbek, jobban kiengedik a hangjukat, kissé gátlástalanabbak és hozzájuk szívesen csatlakoznak, követik őket a kezdők. Minden Hangdala összejövetelt úgy kell elképzelni, hogy spontán kialakul egy kis kórus. Olyan hamar összeszoknak a tagok, hogy a tanfolyam végére egy szoros egységet alkotnak, s maradandó élményt jelent mindenki számára a közös éneklés.
  Alapvetően a személyiségünk szabadságáról, saját művészetünk kibontakoztatásáról is szólnak ezek a találkozások.
  Itt mindent lehet……!
  Nemcsak énekelünk, hanem kapcsolatot teremtünk egymással, majd keressük a magyarázatot, hogy mi az, ami az éneklésen kívül a csapatba vonzott minket. Gyorsan kialakulnak párbeszédek, közvetlen társas értékelések, telefonszámok cseréje, facebook jelölése. A Hangdala így jó alkalom ismeretségek kötésére, tartós baráti kapcsolatotok kialakítására.
  Ezenkívül a Hangdala nemcsak örömszerzésre szolgál, hanem egy terápia is, azok számára, akik mélyponton vannak, kedvetlenek, sőt kifejezetten depressziós lelki állapotúaknak ajánlanám. Nincs az a negatív lelki állapot, amely ne adná meg magát a Hangdala hangulatának. A Hangdala egy lehetőség az önkifejezésre, érzéseink, szenvedélyeink transzformálására.
  Aki úgy gondolja, hogy egyáltalán nem tud énekelni; reménytelen eset, mindenképp érdemes részt venni egy Hangdala összejövetelen. Kellemes csalódás érheti………!
  Az oktatás alatt szóba kerülhetnek privát élmények és az eltérő véleményeket is bátran lehet kinyilvánítani, egymással ütköztetni. Gátlásaink, blokkjaink feloldását szavatolja a megújult Hangdala és meghatározó a különböző habitusú személyek egységes beszámolója: miszerint egy lelki felemelkedést, megtisztulást élnek át a Hangdala alkalmain.
  Meggyőződésem, hogy egyedülálló Sándor módszere az énekoktatás piacán és mindenki számára elérhető cél, hogy a Hangdalán való személyes megjelenést, részvételt követően bátrabban merjen dalra fakadni.

  Válasz
  • Fekete-Kiss Sándor

   Hú, Judit, ezt nagyon jól leírtad, igen, ez a spontán közösségesedés is nagyon lényeges része a HangDalának! Igyekszem minél hamarabb az új Okleveles HangDalásoknak szóló együtt éneklős klubfoglalkozásokat beindítani! Tudom, hogy már nagyon várod Te is! A Zene legyen Veled, velünk!

   Válasz

Szólj hozzá!

s2Member®

Pin It on Pinterest