fbpx

Előrelépések az Online HangDalában

Szerző: | márc 31, 2020 | HangDala Videók Audiók, Hírek | 0 hozzászólás

Végre ma olyan simán ment minden hangtechnikailag az Online HangDala ZOOM-os közvetítésében, mint eddig még sosem. A videónk hangsávja is egész jól szól, elégedett vagyok!

Így én magam is jobban tudtam lazítani, ami azt eredményezte, hogy az Online Hangdala Kisérleti Webinárunk még oldottabb hangulatú lett. Ma már arra is sort tudtam keríteni, hogy egy Szférák Zenéje improvizációt is létrehoztam. Nem minden pillanata tökéletes, de egész jó lett az is, és sok hangulatos pillanattal varázsolt minket.

Tartalomjegyzéke a videónak:

0:00 Köszöntés

Képzelt Riport egy amerikai popfesztiválról

5:40 valaki mondja meg
11:50 gyakorlat a lendületért
13:02 Valaki mondja meg (G dúr)
17:00 Arra születtem
32:00 Résztvevő interaktívan beszáll
35:00 Ringasd el magad
39:25 A Fák is siratják
48:20 Vinnélek, vinnálek
56:30 Nápoly Harangjai
01:02:30 Szférák Zenéje imrpovizáció

Kezdenek ezek az esti HangDalázások már nem is kísérleti adások lenni, hanem kezd a dolog érettebbé válni.

A mai nap már Online Magánének órára is sor került, egy fiatal, elbűvölő pécsi pár volt nálam a ZOOM segítségével.

Így nincs is más dolgom, mint hogy meghívjalak a keddi 2020. március 31. Online Élő HangDala együtt Éneklős webinárra!

Sandor Fekete-Kiss is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Sandor Fekete-Kiss' Zoom Meeting
Time: Mar 31, 2020 07:00 PM Budapest

Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/132308954

Meeting ID: 132 308 954

Azaz Fekete-Kiss Sándor meghív Téged a 2020 Március 31. Kedden 19:00 órakor tartandó ZOOM Meetingre, aminek linkje ez: https://us04web.zoom.us/j/132308954
De a találkozóhoz csatlakozhatsz a 132 308 954 azonosító segítségével is.

Az interaktív, azaz két-, vagy többirányú Online HangDalázáshoz jó lenne némi technikai feltétel is. Azt kell megoldanod Neked is, hogy ha elküldök egy zongorakíséretet, azt meg tudd úgy szólaltatni, hogy rá tudj énekelni. Így meg tudlak hallgatni, hogy ez, vagy az a rész hogy megy, és hogy miben van szükség segítségre, ha van egyáltalán.

Erre két módszert eszeltem ki, mindkettő némi kísérletezéssel jár, mire bejáratod.

  1. Két eszközt használsz. Az egyik hangszórón bejátssza a kíséretet neked. A másik eszköznek mikrofonja is van, és egyben rákapcsolódik a ZOOMhoz. Az első hang eszköz lejátssza a kíséretet, amire ráénekelsz, és ezt az előadást közvetíted a ZOOMon keresztül. Ez viszonylag egyszerű megoldás, egyetlen hátránya, hogy két eszköz kell hozzá, és a hangnak megfelelőnek kell lennie, ha túl gyenge, az nem jó, mert akkor az ének mellett nem fog hallatszani a hangszeres kíséret, illetve nagyon ingadozó lesz a hangja.
  2. Egy eszközön belül oldod meg, hogy a kíséret is szóljon, és az eszköz mikrofonja pedig vegye az énekedet, e két forrást egyszerre továbbadja a ZOOMnak, ami ugyanezen az eszközön van, és így megoldod a közvetítést. Ehhez Windowson le kell tölteni VB-Audio Virtuális Audió Kábel programot, felrakni a Windowsra, és összekötögetni a virtuális kábeleket. Ez mobilon így nem működik, bár ki tudja, lehet, hogy mobilon is vannak Virtual Audio Cable programok, azaz Appok.
    Erre a témára, hogy hogyan lehet használni a VB-Audio, vagy más Virtaul Audio Cable programot, sok angol nyelvű videót találsz, de gy-két magyart is.
    Itt egy Google keresés a témára.
    A Mac-en nekem több napig tartott, mire egy stabilan és kiszámíthatóan működő megoldást találtam, de Windowson ez sokkal könnyebben fog menni.
    Ha például Online Magánénekre készülünk, ez egy olyan dolog, amit valahogy jó hangminőségben érdemes megoldani, mert úgy az órák is még élvezetesebbek lesznek.

Ennyit már, és most elköszönök Tőled!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
A HangDala Énekmestere

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

s2Member®

Pin It on Pinterest