Építsd hidat énekkel lélektől lélekig

Szerző: | jún 12, 2016 | Énektanulás | 2 hozzászólás

Egy nagyon lényeges összetevőről feledkezünk meg túlságosan is gyakran az éneklésben. Amikor szépen akarunk énekelni, csak arra koncentrálunk, hogy hogyan irányítjuk a levegőt, hogyan használjuk a testünket, esetleg egy bizonyos hangélmény lebeg a szemünk előtt (a képzeletünkben), és azt akarjuk megvalósítani, és közben elfeledkezünk a lényegről! Pedig ha ezt a “lényeget” szem előtt tartanánk, és beépítenénk az énekünkbe, akkor ugrásszerűen csodálatosabb lenne énekünk, és érdekes módon technikailag is egy szinttel feljebb kezdenénk működni.

Mi ez a csodálatos elem, amiről túl gyakran megfeledkezünk? Nos, ez nem más, mint minden életnek, minden létezőnek alapja az egész Univerzumban, és mi sem vagyunk kivétel.

A létezésünk nem egy magányos tevékenység, kell hozzá a másik is. Vagyis egész létezésünk alapja a szeretet, ahogy már elmondták nekünk, Isten maga a szeretet, és Isten pedig nem más, mint az összes létezés, a teljesség maga. Ha ez így van egész életünkben, ha mindennek ez az alapja, akkor az éneklés miért lenne kivétel?

Az éneklés nem kivétel, hanem ennek az alapnak az egyik legkézenfekvőbb megvalósulása. Egész más lesz énekünk, de még technikánk is, ha csak “hangokat” akarunk énekelni, vagy egy elképzelt dolgot megvalósítani, vagy ha énekünket a szeretet hatja át, ha valakinek éneklünk, még ha az a személy egy elképzelt valaki, és nincs jelen fizikai formában a szobában.

Amint növendékeim figyelmét felhívom erre az egyszerű tényre, és azt javaslom nekik, hogy most énekeljenek “valakinek”, és hangjukba, testükbe, lélegzetükbe kerüljön bele a szeretet, a másik személy iránti vágy, a szándék, hogy énekünkkel elérjük őt, azonnal technikailag és művészileg egy sokkal tökéletesebb produkció születik. Ez valóságos varázslat. De hát ez így van mindennek, ami az életben szép, jó és élvezetes. Minden, amiért érdemes élni, az egy valóságos varázslat, és az éneklés sem kivétel! Ez az egyszerű és mégis univerzális varázslat valósággal energetizálja testünket, lélegzetünket, hangszalagjainkat, képzeletünket, intuíciónk szárnyalni kezd, és elkezdünk sokkal magával ragadóbban énekelni annál, mint amikor csak hangzásokat akarunk megvalósítani.

Ezt ki is próbálhatod, a HANGDALA ÉNEKTANFOLYAM – NEM CSAK BÁTRAKNAK! vagy a Magánénekórákon gyakran meg is szoktuk ezt valósítani, és az eredmény minden várakozást felülmúló szokott lenni!

Miért van ez így? Nos, az egyik oka ennek az, hogy áttérünk szeretet-üzemmódba, az pedig visszavisz minket saját létünk alapjaihoz, és így persze, hogy isteni tudattal minden jobban sikerül!

A másik oka pedig az, hogy ebben az Univerzumban minden két pólus között történik. A múltkori elektromossággal foglalkozó cikkemben már foglalkoztam ezzel a ténnyel, de most újra meg kell említeni ebből a szempontból is. Ugye ahhoz, hogy áramlás legyen, ami minden élethez kell, szükséges két pólus, az egyik ad, a másik pedig fogad. Ha csak adó pólus van, de nincs fogadó, nem születik meg az áramlás. Ugyanúgy, ha csak fogadó van, de nincs, aki adjon, akkor sincs áramlás. Az elektromos hasonlat esetén csak akkor gyullad ki a fény, ha a két pólus össze van kötve. Ha nincs összeköttetés, nincs áramlás, nincs fény, nincs élet.

Így talán még jobban értjük, hogy az ének hidat épít lélektől lélekig. Vedd nyugodtan szó szerint ezt a hasonlatot, mert ez maga a valóság! A Hang-Varázs Énektanfolyamokon mindezt valósággá változtatjuk! Szeretettel várlak a következőn!

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni (vagy folytatni) HangDala énektanulmányaidat!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
énektanár

0

2 hozzászólás

 1. Kun Béla

  A 440 hz egy 45fokos frekvencia ami az asztrologiában egy diszharmonikus fényszög, ellenben a 60 fokos fényszöggel ami 417 hz nek felel meg. Nem mindegy a frekvencia!

  Válasz
  • Fekete-Kiss Sándor

   Ez is egy jó nézőpont.
   Sok spirituális vezető (tibeti, egyéb) kezdi azt gondolni mostanában, hogy a diszharmóniára, súrlódásra nagyon nagy szükség van ahhoz, hogy az ember felébredjen és felismerje önmagát. Ha minden gyönyörűen mindig be van csomagolva, takargatva, akkor soha nem ébred fel senki. Ilyen értelemben éljen a 45%! A túl sok 60% akár még életveszélyes is lehet! Kell a konfliktus. Anélkül komoly bajba kerülhetünk. ?

   Válasz

Szólj hozzá!

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Pin It on Pinterest

Tetszik?

Add tovább!