10. Nem engedhetem meg magamnak?

Szerző: | febr 28, 2014 | 10 legnagyobb tévedés | 0 hozzászólás

Csak a gazdagok engedhetik meg maguknak a hangképzést?

Kell-e gazdagság az énekléshez?
Csak a gazdagok engedhetik meg maguknak a hangképzést?

A hangképzést, énektanulást csak a gazdagok engedhetik meg maguknak? Ez egy luxus, ami sokba kerül?

Nos, ez nagyon távol áll a valóságtól. Biztos vannak nagyon drága énektanárok, hangképzés kurzusok, de nekünk most nem erre van szükségünk. A nagyon speciális kurzusokat tényleg azoknak találták ki, akik a pályára készülnek, de nekik sincs szükségük feltétlenül a legdrágább énektanárokra. Persze ha már ott tart valaki, és lehetősége is van arra, hogy megfizesse ezeket a magasabb díjú tanulmányokat, miért ne tenné?

Én ezzel szemben a HangDalát egy olyan énektanfolyammá akartam tenni, ami tényleg mindenkit közel tud vinni az énekléshez, a zene megalkotásának folyamatához, aki vágyik erre. Így aztán arra is törekedtem, hogy a töredékébe kerüljön más, népszerűsítő zenetanfolyamoknak. Ez nem jelenti azt, hogy azok többet nyújtanának, sőt, az is lehet, hogy a HangDala sokkal többet ad, mint amire számítunk. A felülszolgáltatás vitathatatlan része a HangDala Énektanfolyamnak.

Tulajdonképpen nem is csak az éneklésről van szó, egy újfajta életérzés, egy új civilizáció, a művészet újfajta megélése az, amit a résztvevők egybehangzóan állítanak. Érdemes beleolvasgatni a rengeteg Élménybeszámolóba, hogy ráérezzünk, mi is történik itt.

A HangDala lényege a művészet, az alkotó, az előadó és a közönség közötti fal leomlása. Itt újra egy emberben egyesül a művészet élvezője és létrehozója. Azt is mondhatnánk, hogy a HangDala foglalkozások különleges, újfajta koncertek. A zenélés megújításának műhelye.

Ehhez képest sokba kerül? Ki tudja, mi a sok, mi a kevés? Minden relatív. Ami ÉRTÉKET ad számunkra, azt értékeljük. Amiről azt érezzük, hogy kell nekünk, azt megszerezzük, mert így akarjuk, erre vágyunk. A világot valójában a vágyak mozgatják. És akkor mindegy, hogy az, ami a miénk lett, mekkora számösszeget visel magán egy áruházban. Kellett nekünk, és a miénk lett. Ez a történet lényege.

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni HangDala énektanulmányaidat!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
énektanár

1

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Pin It on Pinterest

Tetszik?

Add tovább!