fbpx

Nézz rám Istenem (The Prayer) Szabó Zsuzsival

Szerző: | dec 21, 2020 | HangDala Videók Audiók | 6 hozzászólás

Szabó Zsuzsi még jó tíz éve járt a HangDalába, a HangDala Musical Stúdió műhelytanfolyamára, színházi előadást is csináltunk Zsuzsi részvételével.

Azóta Zsuzsi csak egyre jobban, és jobban énekelt, bár már az akkori tudása is kimagasló volt. De most!.. Ezt látnod, és hallanod kell.

Zsuzsi felhívott pár héttel ezelőtt, hogy időpontot foglaljon hangfelvétel készítésre. Eredetileg egy énekes sráccal jött volna, de 1-2 nappal a megbeszélt időpont előtt kiderült, hogy Kovid, vagy sem, a srác nem jön, mert beteg lett.

Zsuzsi felkért engem éneklésre. Meg is küldte a Youtube videót, amit időhiány miatt persze nem tudtam megnézni. December 17-én megjött, és meghallgattuk a számot, ami nem más, mint a The Prayer, a Quest For Camelot című rajzfilm egyik híres dala, amit magyarul "Nézz rám Istenem" címmel lehet megtalálni a Youtubeon.

Itt van egy-két magyar megvalósítása:

Kasza Tibor és Szinetár Dóra - Nézz Rám Istenem [The Prayer]

Singh Viki és Kasza Tibi - The Prayer (Rising Star)

És persze a híres Andrea Bocelli - Celine Dion párossal:

Andrea Bocelli, Céline Dion - The Prayer

Hát ezekkel az előaadásokkal kell versenyeznünk, de igazából nem versenyeztünk, hanem megfogalmaztuk a saját dalunkat.

Minden egyes lépésnél a Zsuzsi latbavetette a meggyőző erejét, mert mindig kételkedtem, hogy meg fogom-e tudni csinálni kora reggel a magasságokat, aztán fel tudjuk-e benni ilyen rövid idő alatt, aztán hogy tudunk-e még videót is készíteni, stb... De Zsuzsi hite és lelkesedése minden ilyen kételyen átvitt minket.

Az egy nagy könnyítés volt, hogy végül nem a letöltött kíséretre énekeltünk, hanem a Zsuzsi rávett, hogy én zongorázzam fel a dalt. Okés, mondtam, és hipp-hopp már meg is történt. Ezek után gyakoroltuk sokszor, reggel még nem szoktak magasságaim lenni, és nagyon fáradt is voltam, úgy hogy nagy érdekes hangok jöttek ki belőlem. A Zsuzsi ragyogóan énekelt végig.

Végül eljött a nagy pillanat. Felvettük a Zsuszi szólamát, aztán az enyémet. Mindkettő azonnal jól sikerült! Bumm! Wow! A magaasságok is, minden ott vannak! Hallgasd meg:

The Prayer (From the Quest Of Camelot) Szabó Zsuzsi & Fekete-Kiss Sandor

A kalandoknak ezzel nem volt vége. Már közeledett a következő magánóra ideje, ezért én úgy gondoltam, hogy a videót már nem tudjuk felvenni, nincs rá idő. De a Zsuzsi nem gondolta. Így hát, már sejted, fogtuk magunkat, és felvettük a videót is.

Nem voltam valami kipihent, ez látszik a videón, ilyen elnyűtt még nem voltam, de a zenei megvalósításon szerencsére ez egyáltalán nem hallatszik.

Ezekután már csak az volt hátra, hogy megvágjam a videót. erre egészen szombat estig egyáltalán nem volt időm, mert folyamatosan dolgoznom kellett, és nagyon fáradt voltam ahhoz, hogy erre még egy-két órát ráverjek, és még dolgozzak egy kicsit. De ezen is átlendített a Zsuzsi, mivel nagyon várta már a kész videót, így végül HangDala Énektanfolyam után összeszedtem magam és megvágtam a videót.

Jól tettem, mert a rajzfilmmel kombinálva varázslatos lett. Azon csodálkoztam el a legjobban, hogy bár csak odadobtam egy Youtuberól leszedett videót, ennek ellenére minden egyes szónál, dalrészletnél az annak megfelelő videó jelenetet láthatod. Ez valóságos csoda, biztosíthatlak, hogy ezt nem én rendeztem így, ahhoz több nap kellett volna, hanem magától így rendeződött.

A videót feltettem, a Zsuzsinak elküldtem, és ő nagyon örült neki. Ahogy azok is, akiknek azóta megmutattam. Kellemes videónézést, hallgatást, és ha teheted, nézd meg a Quest for Camelot című elképesztően szép rajzfilmet!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
A HangDala Énekmestere

6 hozzászólás

 1. Hajnalka

  Isteniek vagytok!!! Hátborzongatóan gyönyörűséges. Köszönöm az élményt!

  Válasz
 2. Nyakasné Mohai Ágnes

  Fantasztikus nagyon jó, sok szeretettel gratulálok!

  Válasz
  • Fekete-Kiss Sándor

   Köszönöm, drága Ágnes! Boldog Karácsonyt és Új Évet neked, és családodnak!

   Válasz
 3. Fekete-Kiss Sándor

  Köszi, Hajnalka! Nagyon aranyos vagy! Boldog karácsonyt, és boldog Camelot keresést!

  Válasz
 4. Fidrich Marta

  Nagyon szép lett, gratulálok!

  Válasz

Szólj hozzá!

s2Member®

Pin It on Pinterest