fbpx

április 11

A többször is megvalósult gondolat (videó!)

Vattay Csilla írta:

„8 évvel ezelőtt volt egy gondolat, amely azóta 3-szor megvalósult: énekeljünk egy szerettünk szülinapján egy dalt, amely az Ő kedvence. Ebből következik, hogy nem egyszerű dal, nem a mi kedvencünk, hanem az övé, tehát profi segítség kell.

A megkeresett énektanárok közül csak egy volt, aki azt mondta, persze, hogy menni fog a dolog és látott fantáziát az ötletben!

Másodszor a saját esküvőmre tanultam meg egy dalt, közösen Tamással, a vőlegényemmel, aki azóta persze már a férjem! 🙂

5 héttel ezelőtt ismét elérkezett egy neves ünnep, férjem 40. szülinapja, ahol muszáj elénekelnünk a kedvencét, Sinatrától a New York, New York című számot, amely még nehezebb, mint a korábbi 2 dal. Eljött 9 lány, ének tudás nélkül, viszont lelkesek és jókedvűek. Rendelkezésünkre állt összesen 4-szer 60 perc, hogy megtanuljuk a szöveget, tartsuk a ritmust, a dallamot ki tudjuk énekelni és még a közben beszervezett 2 trombitás fiúval is összhangban legyünk, ja és a koreográfiáról se feledkezzünk meg.

Jöttünk, láttunk és hatalmas sikert arattunk természetesen Sándor segítségével, aki elmagyarázta, hogy hagyjuk el civilizált énünket, tegyük bele szívünk-lelkünket, mert ha el is csúszik maximum 1 hang:), akkor sem fogja senki észrevenni, mert miénk a színpad és átütő sikert fogunk aratni.

Az 1. órán le kellett vetkőznünk gátlásainkat, hiszen szarvas bőgést, farkas üvöltést kellett gyakorolnunk, hogy ellazuljunk testileg-lelkileg és nem utolsó sorban a torkunk is laza legyen és kijöjjenek a szép hangok.

A 2. órán már megpróbáltuk elénekelni a dalt, de nem nagyon sikerült, hiába ez egy Sinatra dal!!!

Nem tudom, hogyan, de a 3. próbán egyszer csak ment az éneklés, tudtuk a szöveget, a ritmust tartani, ki tudtuk énekleni a magas és mély hangokat. Senki nem tudja, ezeket mikor és hogyan tanította meg nekünk Sándor, hiszen az egyetlen dolog amire emlékszünk, hogy nagyon jól érezzük magunkat és sokat nevetünk és énekelgetünk.

Végül eljött a 4.alkalom, a FŐPRÓBA, összeállt az egész performance, dal, mozgás, trombitások, boák.

Másnap előadás, Sándor is eljött, hogy biztasson minket! Óriási ováció, taps, könnyek, nevetés és a legszebb ajándék, amely minden földi jónál többet ér, az áradó szeretet az ünnepeltnek, az egész közönségnek és nem utolsó sorban a hatalmas élmény mindannyiuknak, akik részt vettek a felkészülésben és előadásban!

Köszönjük Sándor, lesznek, még szülinapok és újra jövünk!”

Vattay Csilla

” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni (vagy folytatni) HangDala énektanulmányaidat!

  • HANGDALA ÉNEKTANFOLYAM – NEM CSAK BÁTRAKNAK!
  • Magánének órák
  • Online HangDala Videó Tanfolyamok

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
énektanár


Tags

Együtt éneklés, energia, flashmob, Zene Ünnepe


You may also like

Beszélgetünk egy jót?

Beszélgetünk egy jót?

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}