március 25

Élő Online HangDala ZOOM használata

1  comments

Beindítjuk az Online Élő HangDala foglalkozásokat, illetve napokon belül meghirdetem az Online Élő Magánének órákat is.

Ahhoz, hogy használni tudd az Online tanfolyam, illetve Online Tanulószoba szoftverét, a ZOOM-ot összeállítottam egy kis használati utasítást.

Amikor csoportos, vagy egyéni találkozónk van, küldök Neked egy linket E-mailben. A linkre rákattintva a Zoom weboldalára kerülsz, ahol azonnal felajánlja a lehetőséget, hogy telepítsd rá a gépedre, mobilodra a ZOOM Appot. Ezt tedd is meg.

A ZOOM appba az én ajánlásom szerint a Facebook regisztrációddal lépj bel, így nem kell bajlódnod a felhasználónév-jelszó párosítással, és a neved is meg fog jelenni a ZOOM osztálytermünkben, ami nagyon hasznos lesz.
Ha nem használsz Facebookot, akkor érdemes a Gmail-t használni arra, hogy bejelentkezz a ZOOM-ba. Ha az sincs, akkor készítened kell egy felhasznólónév-jelszó regisztrációt.

Az Élő Online HangDalához az általam megküldött link segítségével csatlakozhatsz, akkor is tudsz csatlakozni, ha nem vagy bejelentkezve a ZOOM-ba, de akkor meg kell adnod egy nevet, ahogy szólítsunk Téged. Ha be vagy jelentkezve, a Facebook neved fog automatikusan megjelenni, ami nagyon kényelmessé teszi a kapcsolattartást.

Amikor csatlakozol a találkozónkhoz, akkor a „Computer Audio” lehetőséget KELL választani, ez azt jelenti, hogy a géped/mobilod mikrofonját, hangszóróját fogod használni, ami ugyancsak nagyon kényelmes lesz.

Amikor egyedül beléptem, így néz ki a ZOOM panelje:

A mikorofont általában „Mute” lenémítva érdemes tartani, különben hamarosan bábeli hangzavar keletkezik. A Kamerát viszont érdemes bekapcsolni, hogy lássuk egymást. Úgy nagyon jó tanitani, ha látom a reakcióidat. Az is fontos, hogy a „Chat” funkcióval időről időre visszajelzést kapjak, hogy lássam, ahogy együtt haladunk, együtt gondolkodunk.

A Share Screen akkor szükséges, ha meg akarod osztani a képernyődet, vagy egy ablakot a képernyődről. A „Manage Participants” gombbal meg tudod nézni, kik vesznek részt. A Chatben tudsz mindenkinek írni, amit mindenki lát, vagy egyes résztvevőket is kiválaszthatsz.

Ha sokan leszünk, akkor másképp fog kinézni a képernyő, a jobb felső sarokban lesz egy olyan lehetőség, ahol váltogathatsz „Gallery View” és „Speaker View” között, a Speaker View-nál mindig az látszik, aki beszél, a Galery View-nál pedig az összes résztvevő látszik kicsi videókon.

Ha többen leszünk, akkor a Manage Participants funckió közben találsz olyan gombot a jobboldali Chat ablakban, hogy „Raise Hand”, emeld fel a kezed, ez olyan, mint az iskolában a kézfeltartás. Ebből tudhatom, hogy egy kérdést szeretnél feltenni, vagy valamit szeretnél megosztani velünk.

Mi van még? A többit kitapasztaljuk együtt. A Youtubeon rengeteg videót találsz a témában magyarul. Egy-kettőt ide beillesztek, mert jól elmagyarázzák, hogy mit hogyan tudunk megcsinálni Zoomban.

Az elsőt én készítettem csak Neked! ?

https://www.youtube.com/watch?v=f2OkoouZ-90

Találkozunk a ZOOM-ban!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
A HangDala Énekmestere


Tags


You may also like

Beszélgetünk egy jót?

Beszélgetünk egy jót?

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}