fbpx

Élő Online HangDala ZOOM használata

Szerző: | márc 25, 2020 | Hírek | 0 hozzászólás

Beindítjuk az Online Élő HangDala foglalkozásokat, illetve napokon belül meghirdetem az Online Élő Magánének órákat is.

Ahhoz, hogy használni tudd az Online tanfolyam, illetve Online Tanulószoba szoftverét, a ZOOM-ot összeállítottam egy kis használati utasítást.

Amikor csoportos, vagy egyéni találkozónk van, küldök Neked egy linket E-mailben. A linkre rákattintva a Zoom weboldalára kerülsz, ahol azonnal felajánlja a lehetőséget, hogy telepítsd rá a gépedre, mobilodra a ZOOM Appot. Ezt tedd is meg.

A ZOOM appba az én ajánlásom szerint a Facebook regisztrációddal lépj bel, így nem kell bajlódnod a felhasználónév-jelszó párosítással, és a neved is meg fog jelenni a ZOOM osztálytermünkben, ami nagyon hasznos lesz.
Ha nem használsz Facebookot, akkor érdemes a Gmail-t használni arra, hogy bejelentkezz a ZOOM-ba. Ha az sincs, akkor készítened kell egy felhasznólónév-jelszó regisztrációt.

Az Élő Online HangDalához az általam megküldött link segítségével csatlakozhatsz, akkor is tudsz csatlakozni, ha nem vagy bejelentkezve a ZOOM-ba, de akkor meg kell adnod egy nevet, ahogy szólítsunk Téged. Ha be vagy jelentkezve, a Facebook neved fog automatikusan megjelenni, ami nagyon kényelmessé teszi a kapcsolattartást.

Amikor csatlakozol a találkozónkhoz, akkor a "Computer Audio" lehetőséget KELL választani, ez azt jelenti, hogy a géped/mobilod mikrofonját, hangszóróját fogod használni, ami ugyancsak nagyon kényelmes lesz.

Amikor egyedül beléptem, így néz ki a ZOOM panelje:

A mikorofont általában "Mute" lenémítva érdemes tartani, különben hamarosan bábeli hangzavar keletkezik. A Kamerát viszont érdemes bekapcsolni, hogy lássuk egymást. Úgy nagyon jó tanitani, ha látom a reakcióidat. Az is fontos, hogy a "Chat" funkcióval időről időre visszajelzést kapjak, hogy lássam, ahogy együtt haladunk, együtt gondolkodunk.

A Share Screen akkor szükséges, ha meg akarod osztani a képernyődet, vagy egy ablakot a képernyődről. A "Manage Participants" gombbal meg tudod nézni, kik vesznek részt. A Chatben tudsz mindenkinek írni, amit mindenki lát, vagy egyes résztvevőket is kiválaszthatsz.

Ha sokan leszünk, akkor másképp fog kinézni a képernyő, a jobb felső sarokban lesz egy olyan lehetőség, ahol váltogathatsz "Gallery View" és "Speaker View" között, a Speaker View-nál mindig az látszik, aki beszél, a Galery View-nál pedig az összes résztvevő látszik kicsi videókon.

Ha többen leszünk, akkor a Manage Participants funckió közben találsz olyan gombot a jobboldali Chat ablakban, hogy "Raise Hand", emeld fel a kezed, ez olyan, mint az iskolában a kézfeltartás. Ebből tudhatom, hogy egy kérdést szeretnél feltenni, vagy valamit szeretnél megosztani velünk.

Mi van még? A többit kitapasztaljuk együtt. A Youtubeon rengeteg videót találsz a témában magyarul. Egy-kettőt ide beillesztek, mert jól elmagyarázzák, hogy mit hogyan tudunk megcsinálni Zoomban.

Az elsőt én készítettem csak Neked! ?

Találkozunk a ZOOM-ban!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
A HangDala Énekmestere

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

s2Member®

Pin It on Pinterest

Share This