Parapszichológiai jelenségek a HangDalán?

Szerző: | aug 18, 2016 | Énektanulás | 0 hozzászólás

Érdekes dolgok tudnak történni a HangDalán…

Tegnap (2016. 08. 16.) egy foglalkozást tartottam Szigetmonostoron (Szentendrei Sziget) a Rosinante panzióban, egy Ági Pilates tábor résztvevőinek. Eddig még nem vettek részt a HangDala énektanfolyamain.

Az első órában beszéltem nekik a jobb agyféltekés üzemmódba való átkapcsoláshoz, elmondtam, hogy a jobb agyféltekét használva észlelésünk azonnali és totális (nem tartalmaz időt, és mindent észlelni tudunk, ami a jobb agyfélteke számára egyáltalán nem megterhelő, teljesen természetes), végeztünk gyakorlatokat, hogyan tudunk egyik tudat sínről a másikra átkapcsolni egy pillanat alatt, hogyan tudjuk felszabadítani természetes képességeinket, ami nem csak tetemes mennyiségű stressztől tud megszabadítani minket, de rendelkezésünkre bocsátja azokat a képességeinket, amik mindig is a mienk voltak, csak nem tudtuk, hogyan kapcsolódjunk hozzájuk.

Aztán végeztünk egy-két beéneklő gyakorlatot, és végül elkezdtünk énekelni dalokat a Dzsungel Könyvéből. Mint kiderült, a legtöbben nem ismerték a dalokat, a legtöbben még sosem találkoztak velük, mások meg esetleg csak egyszer hallották a színházban, de többet nem, és nem is foglalkoztak a dalokkal, nem tanulták őket, nem próbálták énekelni.

Ennek ellenére, legnagyobb csodálkozásomra (bár annyira nem is csodálkoztam…) mindenki úgy énekelte velem a dalokat már első alkalommal is, mintha ismerték volna, és már régebben is gyakorolták volna. Sőt, azt is mondták, hogy olyan volt, mintha már előre tudták volna, mit kell énekelni.

Tehát az észlelésük nem bal agyféltekés volt, mivel az tartalmazott volna időt, késlekedést, én előéneklem a dalt, és egy kis idő után utánam éneklik. De nem így történt, abban a pillanatban énekelték, amikor én is, sőt, már előre tudták, érezték, hogy milyen hang fog jönni, milyen kifejezéssel, milyen hangerővel, ritmussal, és így a dalt gyakorlott kórusként teljesen együtt énekelték velem, minden lassítással, kifejezésbeli finomsággal együtt. Azaz z észlelésük messze túlhaladta az 5 érzékszerv általi érzékelést, és olyan csatornák nyíltak meg, amik csakis az érzékelésen túli érzékeléssel magyarázhatóak.

Aminek tanúi voltunk, és élvezői, hogy a jobb agyféltekés üzemmódba tényleg át tudunk lépni egy pillanat alatt (és bármikor választás kérdése, hogy visszalépjünk a bal agyféltekés üzemmódba), és hogy ebben a tudatállapotban tényleg sokkal tehetségesebbek, ügyesebbek, művészibbek vagyunk, olyan dolgokat is meg tudunk csinálni, amikről nem is gondoltuk volna, hogy sikerülnek, és hogy ebben a működésmódban tényleg nincs idő, az érzékelés korlátlan, és nem hogy gyors, de megelőzi a tényleges fizikai eseményt. Mindezt egy óra alatt megtanulták a résztvevők.

Mindezek tényleg a parapszichológia területéhez tartozhatnának, ha nem lennének egyészen természetesek és magátólértetődőek. És ezek a kis (vagy nagy?) csodák nem egy mentalista előadásán történtek, hanem egy HangDala foglalkozáson.

Nos, van kedved ahhoz, hogy megtapasztald képességeidet, nem csak az éneklésben, de egyben tudatod, észlelésed határainak kitolódásában is? Mi sem egyszerűbb ennél! Erre valók a HANGDALA ÉNEKTANFOLYAM – NEM CSAK BÁTRAKNAK!! Várlak szeretettel a következőre!

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni (vagy folytatni) HangDala énektanulmányaidat!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
énektanár

0

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Pin It on Pinterest

Tetszik?

Add tovább!