fbpx

január 22

A Varázsszőnyeg Technika

4  comments

Tegnap a Böbével (Cziráky Erzsébet) dolgoztunk, amikor egy izgalmas megközelítésmód merült fel arra, hogy leragadás helyett szárnyaló módon énekeljünk, ami felszabadítja fizikailag a hangunkat, testünket, és a torkunkban is megszünteti az akadályokat, például a karcosságot.

Egyfajta lelkiállapot váltásról van szó, amit már eddig is számtalanszor tárgyaltunk a Jobb-agyféltekés működésmód magyarázatánál, de minél többféle mód áll rendelkezésünkre ennek megvalósításához, annál biztosabban tudunk élvezettel, könnyedén és nem mellesleg nagyon változatosan énekelni.

Később eszembejutott egy jó név erre a cselekvésmódra: A Varázsszőnyeg Technika. Ha kipróbálod, rájössz, hogy miért neveztem el így.

Egy jó szokást vezetek be mostantól: ha ilyen felfedezés merül fel az órákon, azonnal készítek egy videót róla, hogy beszámoljak Neked róla. Íme a videó, amit közvetlenül a Böbe órája után lőttem:

https://www.youtube.com/watch?v=BUw7nfq-cyc

A legközelebbi HangDalán kipróbáljuk, és hamar megtanulod. Addig is:

A zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
A HangDala énekmestere


Tags


You may also like

Beszélgetünk egy jót?

Beszélgetünk egy jót?

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 1. Drága Sándor!
  Ó, ezt én is tapasztaltam Nálad a ” varázsszőnyeg technikát” csak most Te megmagyaráztad, de jól. Amit én még visszaemlékezem a pillanatra, ekkor mintha egy másik világban is lenne az ember, olyan emelkedett, fénnyel teli biztonságos,átlényegült kedves, jó energia. Elhagyjuk ilyenkor ezt a dimenziót, belefelejtkezünk a pillanatba. Amikor ez megtörténik velünk,könnyed, csengő gyönyörű hang jön át rajtunk,én akkor úgy éreztem, mintha nem én énekelnék, a másik felem.
  „a két világ találkozása” „a földről az Égbe repít a hang”,”szent dolog történik”
  Varázslat, ez a varázslat!

  1. Kedves Olga, ezt egészen nagyszerűen megfogalmaztad, ámulatos, amit leírsz, és én is így látom, így érzem! Ezzel tényleg egy másik dimenzióba lépünk át, és ami a legjobb az egészben, hogy ezt nagyon könnyű megtenni, egy pillanat alatt mindenkinek sikerül. Csak így tovább! Most úgy is felemelkedés a dolgunk.
   És, amit megemlítettél, és ez is fontos: azonnal az éneklésünk művészi színvonala is egy sokkal magasabb szintre kerül. Azért ez eléggé csodálatos, igaz?

 2. Fantasztikus. Köszi, hogy megosztottad! Kipróbáltam és tényleg sokkal könnyedebb így áramlásban az éneklés.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}