fbpx

március 31

Ki kell várnom egy pillanatot, s akkor valami csoda történik

Kedves Sándor!

Kicsit magamról.

1994-2001-ig egy alternatív színházi utat jártam be. Sajátosan egy utcaszínházi előadással indult. Én magam, akkor könyvelőként dolgoztam. Ekkor éreztem meg, hogy az éneklés és a tánc is, hatalmas élményt nyújt nekem. Amikor ez a korszakom véget ért, családom lett. Akkor a gyerekeimnek énekelgettem, dalocskákat, altatókat.

Majd a gyerekek nagyobbak lettek, eljött a ciki ha anya énekel időszak…de én ekkor fedeztem fel, hogy milyen jó zenéket és énekeseket hallgatni és közben dúdolni (vonyítani) saját örömömre…s feszt énekelek::))..

A vidéki élettel jött közben, a kézműves termékek készítése és eladása a káptalantóti piacon. Szappan készítés, levendula csokor kötés, párna varrás, illóolaj lepárlás, vízlepárlás. Sapkát is kötök olykor. Olíva olajat és különböző értékes étrend kiegészítőket is forgalmazunk. Ilyesmikkel foglalkozunk.

Hegyesden lakunk. Kis falu a Balatonfelvidéken.

Elkezdtem (tavaly) szakrális ének és dob elvonulásokra, kisebb kurzusokra járni. Egyik sem kifejezetten ének tanulás. Amikor ráleltem a honlapodra, és olvasgattam a véleményeket, az állt bennem össze, hogy szeretnék fejlődni, illetve személyesen a Te látásmódod tükrében megismerni egy kicsit jobban magamat.

Miért szeretek énekelni?

Mostanában akkor énekelek, amikor egy megmagyarázhatatlan ihlet megjelenik. Ekkor rendszerint bekapcsolok valami zenét és várok. Mindíg érzem, hogy valamit figyelnem kell. Ki kell várnom egy pillanatot, s akkor valami csoda történik. Általában improvizálok vagy utánzok, meghallom a dallamot és átengedem magamon, illetve kiengedem. Ezek mindíg egyszerű hangok, rendszerint magasak. Ilyenkor a kislábújjam hegyétől, a hajszálam végéig átbizsereg. Ezért szeretek énekelni.

Mit szeretsz az énektanulásban.

Ezt még nem igazán tudom, mert nem tanultam még énekelni.

Mi tetszett meg neked a HangDalában?

Tetszett, hogy személyre szabott, és érzékeny. Tetszett, hogy a szakmai tapasztalataidon és a tudásodon túl, van egy különleges látásmódod. Így megmutatkozott egy lehetséges irány, Az én szabadságvágyas éneklésem lehet, hogy fejleszthető. (???)

Mit ad nekem az éneklés?

Egy lehetőséget arra, hogy kikapcsolódjak, felszabaduljak, s akár feltöltődjek.

Hogyan segíti az életedet?

Mindíg van! Öröm Forrás amihez bármikor folyamodhatok mert bennem van.

Mi a célod, az álmod az éneklésben?

Érzem, hogy vannak görcsök, akadályok a torkom környékén. Szeretnék ezen könnyíteni. Oldani. A célom az, hogy kifejlesszem az egyéni hangomat. Az álmom az, ha újra rátalálok egy alkotó közegre, társakra akkor tudjak mit tenni a közösbe.

Miben segíthet nekem a HangDala?

Amire eddig ráéreztem, azt megtámogathatja a hangképzés, tudatossággal. Gyakorlatias tanácsokkal a továbblépéshez. Rálátást nyújthat a arra, hogy a jelenlegi adottságaimból mi az amit érdemes fejleszteni, reálisan mit érhetek el. Jó volt mindezt átgondolni, összegezni, leírni. Várom visszajelzésed. Szép estét! Elzbieta

Reagálásom Elzbieta levelére

Kedves Elzbieta,

 

HÁT EZ ELÉGGÉ FANTASZTIKUS, AMIKET LEíRSZ.
Sok mindenben hasonlitunk, én is szoktam improvizálni, ráénekelni, rázongorázni felvételekre, szerintem ez az egyik legjobb gyakorlat! Sok mindenre rá tudunk így érezni, és a zenei intelligenciánk is fejlődik közben…
Nagyon izgalmas az élettörténeted az éneklés tükrében, és hát igen, a kamaszok már kezdenek kritikusak lenni az emberrel… Vicces, a vonyítás, tök jó…
Káptalantóti piac? Ez szuper, azt nagyon szeretem. Mit készítetek, árultok ott? És hol laksz? Melyik városban, faluban?
Szóval nagyon tetszenek a csodáid, ez fantasztikus, és az is, hogy ez katartikus élmény neked, amikor sikerül ráénekelned, improvizálnod felvételekkel!
Tényleg személyreszabott az énekoktatásom, a Magánének nagyon az, és képzeld, rengeteget improvizálok a magánnövendékeimmel, megszerettetem velük… Veled nem lesz nehéz, de vannak, akik először még feszengenek, mert hogy “nem tudják”, hogy mit énekeljenek, de aztán hamar keresztülviszem őket ezeken.
Görcsök, akadályok oldása? FELTÉTLENÜL! Ezerrel!
Saját hang megtalálása… Stimmel!
Tudatosság, ez is stimmel, gyakorlatiasság is, és igen, rá fogunk látni.
És amiről beszélgettünk: itt a TTT, a Tudatos Teremtők Társasága!
Várlak szeretettel
A Zene legyen Veled!
Sándor

Tags


You may also like

Beszélgetünk egy jót?

Beszélgetünk egy jót?

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}