Hol van a lány? (Most kiderül)

Szerző: | máj 31, 2018 | HangDala Videók Audiók | 0 hozzászólás

Ujj Viktorral nem először készítünk felvételt az énekóránkon. A most bemutatott felvétel nekem különösen nagyon tetszik, szerintem meghallgathatod, hogy Viktor milyen kitűnően használja a hangját (lágyszájpadlááás), milyen jó előadói érzékkel mutatja be a dalt ( ez most egy igazi Musical Hősszerelmes nóta), és hogy egyáltalán min dolgozunk itt nap, mint nap a HangDalában.

És persze a másik nagyon fontos dolog: Yollee59, a kiváló, néha egyenesen zseniális Youtube alkotó (Youtube Content Creator) megint valami kivételesen szépet alkotott. Olyan jó, hogy ilyen barátunk van az interneten, a Youtubeon! Tessék megcsodálni, hogy ez a Musical dal, a Hol van a lány milyen lett a közös alkotás hevében!

Hol a lány – Ujj Viktor és Fekete-Kiss Sándor

A Scarlett Pimpernel című filmből készült ugyan ezzel a címmel musical, abban van a “Hol van a lány” című dal, amit most Ujj Viktor énekel el Fekete-Kiss Sándor énekmester zenei kíséretével. az eredeti mű alkotói: ÍRÓ: Orczy Emma bárónő FORGATÓKÖNYVÍRÓ: Richard Carpenter, Orczy Emma bárónő, ZENESZERZŐ: Michal Pavlícek

Franciaország, 1793. Tombol a forradalom. Robespierre polgártárs hűséges csatlósával, a titkosszolgálat vezérével, Chauvelin-nel karöltve egymás után küldi az ártatlanokat a guillotine alá. Előkelőségek, akiknek csak az a bűnük, hogy nemesnek születtek. Parasztok és papok, akiknek elegük van a vérontásból – mind a vérpadon végzik. Egyetlen férfi van csupán, aki ellen mer szegülni a “szent igazságszolgáltatásnak”. A Vörös Pimpernel…

A titokzatos, álruhába rejtőző alak állandóan borsot tör a néptribunok orra alá. A szemük előtt hajtja végre mesterien kitervelt akcióit, bármit is tesznek, nem tudnak túljárni az eszén… Mivel a franciák gyanítják, hogy a Vörös Pimpernel álarca mögött egy angol arisztokrata rejtőzik, Chauvelin Angliába teszi át székhelyét, hogy elvegyülve az arisztokrata társaságban végre felfedje a misztikus férfi személyét. Chauvelin azt reméli hajdani szerelme, a szép színésznő Marguerite segítségére lehet. Marguerite férje ugyanis a különc lovag, Sir Percy Blakeney (Richard E. Grant), aki az előkelő társaság kedvence, és fölöttébb különös férfiú.

A dal szövege:

Nem feledem én, soha nem múlik a tegnap,
nem feledem el, pedig távol már!
Nem feledem fényét, miért az kell, ki elhagy?
Nem feledem őt, talán vár, rám vár.

Hol a lány, hol a lány, kiben tombol a láng,
aki életet győz, s tán halált?
Aki álmomban mellettem száll még.
Hol a lány, aki táncol, ha tiltott a tánc?
Hol a lány, akit nem győzhet lánc, aki elment, de mégis itt jár még ?

Csoda volt. Tudom, érzem, hogy emlékszel még.
Te meg én, igen egy cél lennénk.
Szabadon, vakon szárnyaltunk rég.
Vágyom rád!
Lehet úgy, ahogy volt: hív a szél,
minden feledett múlt visszatér.
Gyere hát velem őszintén élnél, nem félnél!

Marguerite, ne feledd, hogy én értelek rég!
Közös sor,s ami véget nem ért, az a tűz, az a vágy bennünk él még !
Hol a lány, akin ámult a föld és az ég,
az a lány, aki lángokkal élt, hol a lány,akiért meghalnék?
Vágyom rád!
Lehet úgy, ahogy volt: hív a szél,
minden feledett múlt visszatér.
Gyere hát velem őszintén élnél,nem félnél !

Hol a lány, hol a lány, kiben tombol a láng,
aki életet győz, s tán halált?
Nincs már, vagy éppen úgy vár,
mint én?

0

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Pin It on Pinterest

Tetszik?

Add tovább!