fbpx

Önbizalom és Önszeretet! Kísérleti tanfolyam beszámoló és siker!

Szerző: | jún 4, 2019 | Hírek | 0 hozzászólás

  1. június 2-án vasárnap 10:00-16:00 kísérleti tanfolyamot tartottunk "Játssz a hangoddal és Nyerj" címmel. Az eredetileg meghirdetett tanfolyam nem jött össze, összesen 3 résztvevőnk volt, amiből 1-nek kiderült, hogy nem jó az időpont. Így azt javasoltam, hogy tartsunk egy ingyenes kísérleti tanfolyamot. amit vasárnap meg is tettünk. 

8-an voltunk a tanfolyamon, köztük a nagy lányom is, szóval egy kreatív csapat jött össze. Én vállaltam magamra a teljes tanfolyam levezetését (ami részben improvizáció volt, bár előtte zajlottak előkészítő munkálatok). Mivel nagyon jól tudok improvizálni, a dolog könnyedén ment, az időzítések is példásak voltak, a végeredmény pedig egyenesen fenomenális lett. 

A következő tervet vázoltam fel az előző napokban:

A kétnapos tanfolyam egy folyamaton megy keresztül, aminek a végén szeretni fogod önmagad.

  • Tudod használni a testedet
  • Fel tudod fedezni az érzelmeket, és ki tudod fejezni őket
  • Elő tudod hívni a képzeletedet
  • Be tudod azonosítani és követni tudod a belső hangodat
  • Így felfedezed értékeidet, kifényesíted céljaidat, amiket meg is tudsz valósítani
  • Ez a tudatos teremtés alapja
  • Ez természetesen vezet el az önbizalomhoz
  • Ennek eredménye az önszeretet

A bűvös Folyamat során...

  • Előrelépsz a Tested használatában (hang, mozdulat)
  • Jobban meg tudod találni az Érzéseidet (elfogadás)
  • Így elő tudod hívni a Képzeletedet
  • Képes vagy követni a Belső Hangodat
  • Ráhangolódsz Céljaidra, Belső értékeidre
  • Ez az alapja a Tudatos Teremtésnek
  • Ez vezet el a természetes Önbizalomhoz
  • Az eredmény Önmagad szeretete

Vázlatosan a következő történt a tanfolyamon:

  1. Bemutatkozó kör, mert az fontos, hogy mindenki elmondja, mit szeretne kapni ettől a tanfolyamtól. Hangsúlyoznám, hogy ez most nem a HangDala Énektanfolyam volt, azaz ez nem egy hangképző tanfolyam volt, inkább mondjuk úgy, hogy ÖNKÉPZŐ tanfolyam, ahol önmagunkat, önbecsülésünket, önbizalmunkat képeztük. Az, hogy tudatosítottuk, mit szeretnénk elérni, nagyon közel visz minket ahhoz, hogy el is érjük, amit szeretnénk. 
  2. A testünk használata - játékos gyakorlatok hanggal, mozgással. 
    Spontán ötlettől vezérelve körbe állítottam magunkat, megfogtuk egymás kezét, és elkezdtünk hullámban mozogni. Elindítottam egy mozgást, és hullámszerűen végigment a körön... És így tovább. Aztán a végén össze is gabalyodtunk, majd kigabalyodtunk, és a sokféle mozgástól egész kimelegedtünk, feloldódtunk, és máris rengeteget nevettünk. 
    Majd a saját zenémre (Szférák Zenéje felvételek) szabad tánccal mozogtunk, és halandzsa módon beszéltünk, ez is nagyon felszabadító volt.
    Különböző állati hangokat adtunk, mozgással kísérve. Nagyon felszabadító volt, sokat nevettünk is... 
    Egyfajta módon Tai Chi táncooltunk, és hangokkal kísértük (hang és mozdulat egységének belső átélése)
    Tükrözés: ez nagyon ász volt, párokra bomlottunk, és az egyik fél Vezető volt, a másiknak utánoznia kellett a mozgásokat, persze a Szférák Zenéje hangjaira, majd csere. Az ilyen páros utánzó gyakorlatok mindig nagyon tanulságosak! Ez a mostani is nagyon jól sikerült. 
    Őrültködés - csak akkor lehetsz jó művész, vagy akármi, ha tudsz őrültködni. Hát most mindenki őrültködött!
    Beéneklő Maszk gyakorlat Mmmmm éneklése (a hangDalán megtanulod, mi ez, de ez nagyon nagyon fontos)
  3. Majd lassan átcsúsztunk a következő programpontra, amit elterveztem, mégpedig az érzelmek megérzése, kifejezése pontra. 
    A Maszk gyakorlatot (Mmmmm) különböző érzelemmel énekeltük. Párokra bomlottunk, és különböző érzelmekkel színeztük az egyszerű beéneklési gyakorlatot, ami ettől szinte színészi gyakorlattá vált. 
    Felfigyeltünk az érzelmek jelentőségére. Az új feladat az volt, hogy mindenki adjon ki egy olyan hangot, ami a PILLANATNYI érzelmi állapotának megfelel! Ez nagyon nagy siker volt, és nagyon jó és őszinte megélések születtek ebből. 
    Különböző gyakorlatokat végeztünk a Jobb- és Bal Agyféltekés cselekvés módok megélésére, irányítására. (Ha kíváncsi vagy a titokra, mindenbe beavatlak a HANGDALA ÉNEKTANFOLYAM – NEM CSAK BÁTRAKNAK!!)
    Aztán a Maszk beéneklő gyakorlatot különboző érzelmi árnyalattal énekeltük, nagyon izgalmas volt...
    Ez tovább vezetett a Dzsungel Könyve dalainak közös elénekléséhez. 
    Nyitány (Ünnepélyes, áhítatos, szertartás szerű)
    Beszél a szél (Elválás, elengedés, szomorúság)
    A Tigris éjszakája (gyilkos indulat, agresszió, félelem művészi - azaz nagyon konstruktív - átélése, ábrázolása)
    Farkas vagyok (közösség, játék, erő, vidámság)
    A Nyitányt különböző érzelmi, szituációs átélésben énekeltük el. Ez az egyik siker gyakorlat volt!!!EbédszünetA második rész a Szerelem és harmónia érzésének zenei átélésével kezdődött 
    Szavakat Keresek
  4. A fennmaradó két órát a Képzelet jegyében folytattuk. 
    Játszottam - azaz improvizáltam - egy zongoradarabot, és a feladat az volt, hogy mindenki rajzojon (lehetőleg egy vonallal, a toll elvétele nélkül) egy rajzot. Utána minden rajzot megnéztünk, és a szerző elmondta, hogy mit érzett, gondolt a rajz készítése közben. Nagyon izgalmas és kreatív tapasztalat volt!
  5. A Belső Hang követése
    Egy nagyon szép és jól sikerült gyakorlat az volt, hogy párokra bomlottunk, és eljátszottuk, hogy a párok egyike a BELSŐ HANG, a másik fél pedig behunyt szemmel hagyta, hogy vezessék. Majd cseréltünk. Utána megbeszéltük, milyen volt hagyni, hogy vezetve legyünk, és milyen volt vezetni valaki mást... 
  6. A célokra és értékeinkre való ráhangolódás
    Bekapcsoltam egy Szférák Zenéje felvételemet, és mindannyian (én is) egy papírra elkezdtük leírni belső értékeinket, képességeinket. Vannak nyilvánvaló képességeink, vannak rejtett, belső képességeink, tulajdonságaink, ezeket most mind a saját értékeinkként kezeltük, és leírtuk őket a papírra. Volt, akinek ez könnyebben ment, volt, akinek nehezebben... De végül mindenki teleírt legalább egy oldalt. 
    Majd bekarikáztattam mindenkivel 5 saját értéket, mint "legfontosabbat". 
    Majd aláírattam CSUPA NAGY BETŰVEL az életének főcélját. 
    Majd - most jön a poén - mindenki sorban felállt, és elmondta az 5 bekarikázott értékét, amit felismert, és azokat mind visszamondtuk neki, megtapsolva, megünnepelve őt. Végül a FŐCÉLT is megosztottuk egymással, amit ugyancsak mindenki visszaigazolt, és megünnepelt. Nekem nagyon nagy élmény volt, amikor visszamondták nekem a saját felolvasott értékeimet, és FŐCÉLOMAT. Tényleg sokat adott ez a gyakorlat, a saját bőrömön tapasztaltam, hogy mennyit. 
  7. A maradék 20 percben mindenkire sor került. "Mit viszel haza a tanfolyamból, mit adott neked, mi volt a legemlékezetesebb mozzanat?" Egészen megható vélmény volt minden résztvevőt végighallgatni, amint megosztotta élményeit. Ez feledhetetlen volt!

Hát így nézett ki az első "Játssz a Hangoddal és Nyerj" tanfolyam, aminek lényege az volt, hogy nem elméletből, mások tapasztalatából tanultunk, hanem a saját magunk megéléséből, élményeiből, tapasztalatából. 

És ennél nincs nagyobb erő, nincs nagyobb tanulás.

Kedves Sándor!

 
Én nagyon örültem a lehetőségnek hogy ott lehettem veletek. Úgy éreztem hogy nagyon sokat kaptam a programon, jó volt a hangulat , na és persze a társaság is. Ma felmentem a youtube-ra, rákerestem a nevedre és belehallgattam egy-két felvételbe. Magával ragadott hogy mennyi érzelmet lehet felfedezni a tanítványaid hangjában, és persze belőlem is érzelmeket csalnak ki ezek a felvételek. Aztán a youtube önállósította magát, így hallgattam egy kis piramist is. Nagyon feldobódtam a zenehallgatástól. Nekem most éppen összekuszálódott az életem, azaz borult a tervem, pedig úgy éreztem hogy a nagy rendező egyengeti a sorsomat és kezd minden összeállni, de úgy látszik hogy nem így működik. Andival beszéltünk arról hogy az energiákra kell rákoncentrálni az agyalás helyett, egy ideje már ezen is dolgozom, de megint visszaigazolódott hogy nem mindig a logika után kell menni. Ebben sokat segít a felszabadultság amit a tanfolyamodon sikerült magamba szívnom. Várom a hangvarázs tanfolyamot!
 
Mindenkit ölelek!
 
Kati (Borsodi)

Ha érdekel ez a tanfolyam, dobj egy ingyenes feliratkozást ezen az érdeklődő listán:

Önbizalom és Önszeretet tanfolyam érdeklődő lista feliratkozás (feliratkozás megerősítése szükséges lesz egy linkre kattintva).




[ngg src="galleries" ids="16" display="basic_thumbnail"] 

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

s2Member®

Pin It on Pinterest

Share This