Danielle de Niese operaénekesnő beéneklései

Szerző: | febr 10, 2015 | Énektanulás | 0 hozzászólás

Nemrég egyik tanítványom, aki lelkesen énekel barokk áriákat a magánórákon, a figyelmembe ajánlott egy fantasztikus énekesnőt, akinek megtalálta a bemelegítő gyakorlatait is a Youtubeon.

Danielle de Niese bemelegítő gyakorlatai a Youtubeon

Ami nagyon érdekes ezekben a gyakorlatokban, hogy egy kivételével mindegyiket én is tanítom másfél évtizede, még ha nem is pont ezekkel a dallamokkal, ahogy a videón halljuk. Ott van az Mmmm zengetése, az “NY” hangzókkal indított hangok a lágyszájpadlás felnyitására, ott van az mmm hangzó kapcsolása más és más magánhangzókhoz, és vissza, ahogy minketten tanítjuk, lassú átmenetekkel. A szabadon futó skálák persze merészebbek, mint amiket kezdőknek szoktam adni, de szinte mindegyiket használom haladó növendékeimnél. Az egy berregtetős gyakorlatot pedig, amit eddig nem használtam, már sok növendékemnél kipróbáltam, sikerrel!

Én azt mondom, próbáld ki Te is őket! Az biztos, hogy ha a legközelebbi HANGDALA ÉNEKTANFOLYAM – NEM CSAK BÁTRAKNAK! eljössz, ezeket is beleszőjük a gyakorlataim közé, és az biztos, hogy sok meglepő sikert fogsz tapasztalni abban, ahogy a hangod pillanatok alatt kibontakozik.

Mert amit Danielle nem árul el, és amit tanítok, azt a videón magad is hallhatod: hogy hogyan teszi élővé a hangját és a légzés technikáját a dinamika (hangerőváltozások) élő változásaival. Ezt is, és még nagyon sok mást is megtanulhatsz a következő HANGDALA ÉNEKTANFOLYAM – NEM CSAK BÁTRAKNAK!! Szeretettel várlak!

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni (vagy folytatni) HangDala énektanulmányaidat!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
énektanár

0

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Pin It on Pinterest

Tetszik?

Add tovább!