HangDala és könnycsatorna…

Szerző: | febr 2, 2011 | HangDalások írásai | 0 hozzászólás

HangDala és könnycsatorna…

Amikor először olvastam ezt a szót, hogy Hangdala, jó érzés töltött el. Mintha ki kellett volna nyitnom hozzá a számat, hogy kimondjam. Nem csak úgy, mint naponta teszem, hanem jobban. Mélyebbről.

Amikor félelmemet legyűrtem, és elmentem Hangdalára, tényleg meg kellett nyitnom a torkomat. Valahogy máshogy.

Miért levédett név a Hangdala?
Azért, mert ennek része egy olyan „kreatív” beéneklési technika, amitől az egyszerű halandó, szóval aki nem tanult énekelni éveken át, az is meg tudja nyitni a csatornákat a hang előtt.
Ezek a csatornák pedig…
Nem részletezem, megtanuljuk a Hangdalán.
Jajj, olyan szívesen írnám, hogy az utolsó csatorna, amit megnyitunk, az a könnycsatorna. De ez már annyira rózsaszín…

Pedig igaz.

Egy jól sikerült közös-szóló-közös-duett dal után, amikor kiengedünk kissé, akkor felszabadult nevetés és bizony sokunknál egy-egy könycsepp a „jutalom”.
Magunkat jutalmazzuk vele? Nem tudom. Az biztos, hogy az éneklés már a tábortűz mellett is felszabadított bennem valamit. Valami nagyon jó érzést.
Csupán azóta nem mertem kiereszteni a hangomat, mert azt hittem – és sokszor így is volt – hogy falsul szólt az ének. Vagy elcsuklott a hangom.

Mivel már az emléktől ilyen rózsaszín hangulatba kerültem, itt írom le – egyszer úgyis eljön az ideje a beismerésnek – hogy egymásra talált a Kreatív Baba és a Kreatív Beéneklési Technika.

Kozma Emese

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Pin It on Pinterest

Tetszik?

Add tovább!