Előadói jelenlét és bátorság felszabadítása

Szerző: | aug 16, 2019 | HangDala Videók Audiók | 0 hozzászólás

A munkám során nem csak énekléssel foglalkozunk, van, hogy rokon területeken is tevékenykedünk. A minap Marosvölgyi Andrea felkért, hogy adjak neki egy előadói edzést, hogy jól sikerüljön a tervezett előadása. 

A célunk az volt, hogy Andrea az erő pozíciójába kerüljön. Egy óra állt a rendelkezésünkre, és különböző feladatokkal próbáltuk elérni, hogy ez alatt a rövid idő alatt ebben minél messzebb jussunk.

Először játékos szituáció gyakorlatokat csináltunk, azaz az előadandó szöveget – ami Andrea alkotása – különböző mesébe illő szituációba helyeztük, megváltoztatva ezzel az eredeti kontextust.

Igen hamar megmutatkozott ennek a gyakorlatnak a hatása! Ezen a videón ellesheted a gyakorlás pillanatait és titkait.

Előadói mentalitás felszabadítása

Az óra második felében már a szövegnek megfelelő kontextusban gyakorolta Andi a hangjának használatát, itt a legfontosabb az volt, hogy a megtalált hangot meggyőzően tudja használni a mondanivaló aláhúzására. Végül elértük, hogy Andi előadása egyenesen érdekfeszítő lett. Ezt a folyamatot végig lehet követni ezen a videón:

Előadásra felkészülés Marosvölgyi Andrea

Ugyanezeket az eszközöket használjuk az éneklésben is, ott is fontos a hang, a zengés kialakítása, a testünkben a komfort érzés megtalálása és fenntartása, és az érzelmi állapotokkal való játék, a változatosság, hangsúlyozás. 

Ezekkel az eszközökkel és módszerekkel nagyon hamar válhatsz ügyes énekessé és előadóvá. Ezt meg is tapasztalhatod a következő HANGDALA ÉNEKTANFOLYAM – NEM CSAK BÁTRAKNAK!!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
A HangDala Énekmestere

0

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Pin It on Pinterest

Tetszik?

Add tovább!