Fekete-Kiss Sándor énektanár

Tapasztalatok, élmények

Tapasztalatok, élmények

Kövesd a HangDalát!
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

HangDalások beszámolói videón

A riportok az első Online HangDala Énektanfolyam forgatásán készültek.

HangDalások írták

 • A Memory éneklése közben legszívesebben kitártam volna az ablakot, hogy mindenki hallja, aki arra jár, milyen boldogok vagyunk

  2008. márc

  Azt hittem, a musical-kurzus után, hogy ez egyedi, ez a katarzis. Hogy a többi tanfolyamon ezt biztos nem fogom érezni, de ma visszajött.

  A Memory éneklése közben legszívesebben kitártam volna az ablakot, hogy mindenki hallja, aki arra jár, milyen boldogok vagyunk. Közben néztem a többiek megszépült, kiszínesedett arcát és legszívesebben magamhoz öleltem volna mindenkit!

  Köszönöm a – mint már tudom, – megismételhető – érzést mindannyiótoknak

  Andorfer Éva

  Continue reading →

 • Kár, hogy nem jöhet mindig mindenki HANGDALA tanfolyamra. Jobb kedvűek, kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek lennének az emberek

  2010. aug. 29.

  Kodály Zoltán mondta:

  “Nem sokat ér, ha magunknak dalolunk.

  Szebb, ha ketten összedalolnak

  Aztán mind többen, százan, ezren

  Amíg megszólal a HARMÓNIA, amiben

  Mind egyek lehetünk.”

  Ezt a HARMÓNIÁT éreztem az együtt éneklés élményében, ami hatalmas energiát adott a mindennapi életben is. Kár, hogy nem jöhet mindig mindenki HANGDALA tanfolyamra. (Szerkesztői közbeszólás: pedig jöhettek, és jönni is kell, bármikor, bárhol, najó, nem bárhol, hanem a Hangdala központban, bármíg, míg bírod, azaz bírmíg, és végső esetben sem bárcsak…Sz. közbeszól vége) Jobb kedvűek, kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek lennének az emberek.

  Pórné Tarján Kati

  Continue reading →

 • Jó a tanár humora. Nagyon finomak a teák

  2010.  febr. 21.

  Ez a Hangdala is jó volt. A legjobb az Emlék volt. Tetszettek a számok. Sajnálom, hogy januárban nem tudtam járni. Jó volt sok kedves gyógyítót megismerni. A márciusi tanfolyamra szívesen jelentkezem. Jó a tanár humora. Nagyon finomak a teák. Jók az új gyakorlatok, meg a régiek is. Szép helyen van a Művelődési ház. Tetszett a Zene áramoltatása, és a világmegváltó pozíció.

  Jambricska Anna

  Continue reading →

 • Mindenkinek van egy belső hangja

  Kedves Sándor!

  Sikerült megfejtenem, miért éreztem, érzem úgy, hogy újra el kell mennem a HangDala-ba, és miért “kell” állandóan énekelnem. 

  Mindenkinek van egy belső hangja, aki folyamatosan beszél hozzánk, mondja a magáét Nálam ez legtöbbször egy-egy dal, dallam, tulajdonképpen folyton énekelek, akkor is, amikor elvileg csendben vagyok. A HangDala után sokat gondolkoztam, vajon miért van ez így, és arról is, amit leírtam Neked a papírra.

  Ott és akkor, azok a szavak nagyon spontán jöttek, – nagyszerű ötlet Tőled ez az “írd le az élményeidet” dolog, a többi szuper dolog mellett, amiben részem volt! – hogy tulajdonképpen mennyire ritkán érzem magam szabadnak, boldognak.

  Pedig, – és ezt nagy bölcsen gyakran mondogatom másoknak – kötelességünk boldognak lenni. A saját boldogságunk keresése a fő feladatunk, hiszen abban az állapotban vagyunk igazán önmagunk, akkor vagyunk nagyszerűek, csodálatosak, szabadok, az az igazi önvalónk! Ráadásul A Jót is csak boldog örömben tudjuk tenni. Szerintem. 🙂

  Egyvalakinek nem mondtam még ezeket soha. Annak az embernek, aki a folytonos éneklésével akarja felhívni magára a figyelmet, mert el akarja mondani nekem, hogy van egy belső tükröm is. Ne azt a régi foncsorosat nézegessem, amelyben azt látom, hogy dagi vagyok, hiányos a fogsorom, csóró vagyok, ezért gürizzek sokat és még többet, hanem hogy figyeljek végre önmagamra, befelé, arra az emberre, aki valójában vagyok. És most már hallom, azt mondja; 

  – “Énekelj, nevess, örülj, légy boldog és szabad végre! Aki tehet ezért valamit, az csakis te vagy…”

  Hát ilyeneket mond nekem, ( ki tudja, mióta ismételgeti szegény, mindhiába ) nagyon örülök, hogy végre hallom, és értem is, amit mond! Már csak azt kell kitalálnom, hogy hogyan ne felejtkezzek el róla többé 🙂 Igyekszem figyelni rá minden nap, mert ő-én tudjuk, hogy mitől vagyok és leszek boldog. 

  Látod, ebben segített nekem sokat a HangDala, nagyon nagy dolog ez az életemben.
  Nagyon köszönöm Neked!! 💞 és a társaimnak is, akik ott voltak, mert anélkül az emelkedett lelkiállapot nélkül talán sosem kezdtem volna el gondolkodni önmagamról.

  El kell még mondanom, hogy május elején jelentkeztem az X-Faktor válogatására, és voltam meghallgatáson az RTL Klub székházában. A “Hold folyó”-t énekeltem. 🙂 Nem kaptam még visszajelzést, és lehet, hogy nem is fogok, amit nem is bánok annyira, maga a meghallgatás is élmény volt. Viszont szeretnék Hozzád magán órákra járni újra, egy-két hónapig, amikor lesz rá lehetőség.
  Upppsssz! ez most hosszúra sikeredett, ne haragudj! 😝

  Hamar Edit

  Continue reading →

 • Jó hangulatú, színvonalas foglalkozások

  Jó hangulatú, színvonalas foglalkozások jellemezték a tanfolyamot. A résztvevők rendkívül heterogén volt, következtében nyilván nem lehetett mindenkinek egyformán az ízlésének megfelelő dalokat választani, én a rajzfilm slágereket nem igazán ismerem. Talán az is jobb lett volna, ha vacsora előtt lett volna megtartva, mert akkor nem kellet volna teli gyomorral énekelni. Jó lett volna kis szünet a két órában. A Sándor remek ember, és jó tanár, meg jó zenész! Ja és príma táncos!
  2012.08.12. Árvay József

  Continue reading →

Tetszett? Oszd meg!
Facebooktwittermail

Post a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük