“Saját hangja, vigye haza!”

Kövesd a HangDalát!
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

…lehetett látni a 60-as években a fenti címben olvasható reklámszlogent. Akkor még a magáncélú hangfelvétel készítés bakelit lemezre lett rögzítve, eléggé varázslatos lehetett egy bakelit lemezt hazavinni, amit saját maga készített…

Ma már a számítástechnika korában a számítógép merevlemezére rögzítjük a felvett hangokat, és ezért sokkal könnyebb elkészíteni egy nagyon jó felvételt. Nem kell izgulnod, hogy valamit elrontasz, mert akkor hipp-hopp, az adott elrontott részletet könnyedén ki tudjuk javítani, elég újra felénekelned az adott verssort, és digitális vágással minden a helyére kerül.

Jelentkezés

Anna és Gyöngyi hangfelvétel

Anna és Gyöngyi hangfelvétel

Mennyi mindenre lehet használni a hangfelvételt! Amikor a Magánórákon egy-egy dal már nagyon meggyőzően szól, érdemes felvenni. Általában a zongorakíséretem szolgálhat zenei alapként, de dolgozhatunk youtubeon talált karaoké alapra is, vagy az interneten rákereshetünk egy “MIDI fájlra” is, amit a szintetizátorom zenekari hangzássá alakakít át.

Egy idő után egész gyűjteményed lesz ilyen saját felvételekből, amit DEMO célra is használhatsz. A tapasztalat azt mutatja, hogy akinek DEMO felvétele van, azt hamarosan felkérik arra, hogy ünnepségeken, közösségi megmozdulásokon énekeljen. Szakmai válogatásoknál is nagyon jól lehet használni a DEMO felvételeket.

Tanárki Eszter

Tanárki Eszter

Sokan ajándéknak szánják a saját hangfelvételt, nincs is jobb családi ajándék születésnapra, karácsonyra, házassági évfordulóra, esküvőre, mint egy dalcsokor, aminek énekese Te Magad vagy! Tudtad, hogy egy ilyen ajándékot rongyosra hallgatnak a családtagok, barátok? Ez a fajta ajándék az egyik legszemélyesebb, mivel ezen közvetlenül te nyilatkozol meg, ezt nem lehet sehol sem megvásárolni, legyártani. A hangfelvételeken a lelked szólal meg!

Önbizalom építésre is kiválóak a hangfelvételek, mert nagyon jól szólnak, és így rájössz arra, hogy nem is rossz, ahogy énekelsz. Sőt, nagyon kellemesen meg leszel lepődve, és ez nem rossz érzés! Nem beszélve a dolog énektanulási hasznáról, mivel alkalmat teremt arra, hogy kívülről hallhasd előadásodat, így magad is láthatod, hol lehetne egy kicsit jobban nyitni, kezelni a levegőoszlopot, hol lehetne több hangsúlyt fektetni az érzelmek kifejezésére, stb…

Nem csak a magánnövendékek számára van nyitva a hangfelvétel készítés, hanem teljesen ismeretlenül is megbeszélhetsz alkalmakat, amikor felveszed a saját anyagodat stúdiómban. Számtalanszor pont ez történt.

Csilla és Tamás

Csilla és Tamás

Segítséget kapsz!

A szokásos stúdiókhoz képest, ahol csak odaállítanak a mikrofon elé, aztán tessék elkezdeni énekelni itt rengeteg segítséget és visszajelzést kapsz ahhoz, hogy tényleg jól sikerüljön a felvételed. Együttes gyakorlással a helyes irányba tereljük a produkciódat (mindig csak a szükiséges mértékben), és mindvégig bátorító, ellazító légkör vesz körül, ami rengeteget segít abban, hogy a lényeg megvalósuljon a felvételedben: nem a tökéletességre törekszünk, vagy a steril hibátlanságra, hanem arra, hogy produkciód lélekkel teli, kifejező, legyen, azaz hogy megvalósítsd a művészet célját! Hogy hidat építs lélektől lélekig a hangoddal! Az én célom pedig az, hogy maradéktalanul megmutatkozzon a felvételen az egyéniséged! Ha ezt elértük, akkor azzal letettünk valami fontosat az asztalra! És ehhez gratulálok!

Álljon itt egy pár példa növendékeim felvételeiből, hogy ízelítőt kapjál arról, milyen is a hangulata egy ilyen közös munkának!

Díjazás

A hangfelvétel készítés díja 6000 Ft / óra

Hangfelvételeket rendszeresen készítünk a magánórák során, de ha a célod most csak az, hogy elkészíts egy pár felvételt, akkor az alábbi jelentkezési lap kitöltésével tudod elindítani ennek a megvalósítását. Kapcsolatba lépünk, és mindent megbeszélünk, így valóra válik a terved! Találkozunk a stúdiómban!

Hangfelvétel készítés - jelentkezés

Jelentkezésedhez töltsd ki az alábbi lapot! A weblap egy válaszlevelet küld Neked a részvételedhez szükséges tudnivalókkal!
Ha valami miatt nem kapnád meg a visszaigazoló és tájékoztató levelet, azonnal jelezd nekem a Kapcsolat oldalon!

Adatvédelmi GDPR Hozzájárulásod: Hozzájárulok, hogy a HangDala felvegye velem a kapcsolatot a megadott adataid alapján, kizárólag a tanfolyam szervezése, vagy a megrendelésed teljesítése céljából. Ami elvárható: A megadott adatokat bármikor bemutatjuk kívánságodra. Ha töröltetni szeretnéd magad, vedd fel velünk a kapcsolatot E-mailben, vagy a Kapcsolat oldalon. Tiszteletben tartjuk megadott személyes adataidat, és kizárólag arra célra használjuk, amire Te megadtad. Ld. a weboldal Jogi nyilatkozatait! A feliratkozási űrlap elküldésével elfogadod a fentieket! A Zene legyen Veled!

* Kötelező mező

Tetszett? Oszd meg!
Facebooktwittermail