fbpx

Fokoztam a HangDala weboldal biztonságosságát

Szerző: | szept 24, 2017 | Hírek | 0 hozzászólás

Ha meglátogatod a http://hangdala weboldalt, akkor a webcím mellett balra egy kis lakatot fogsz látni. Ha megnézed a webcímet, most már így néz ki: https://hangdala.hu. A különbség a kis "s" betű a http után.

Mit jelent ez? Hogy sikerült átvarázsolnom a HangDala weboldalt "biztonságos kapcsolatra", ami annyit tesz, hogy mostantól a weboldal és a számítógéped között egy titkosított kapcsolat létesül, azaz lehallgathatatlan. Nem lehet ellopni az adataidat, bár eddig sem próbálta senki, de most aztán végképp lehetetlenné válik. Ez nem csak azt teszi lehetővé, hogy pl. fizetési információkat adhass meg az oldalamon (egyenlőre még nincs ilyen a hangdalán), hanem a Google, vagy a Facebook is előnyben részesíti azokat a weboldalakat, amik védik a látogatók személyes adatait.

De azért el kell mesélnem neked, hogy ez nem kis kaland volt. Először, amikor bekapcsoltam a dolgot (úgy hívják, hogy SSL), persze semmi nem működött, és az oldal is elérhetetlen volt. Aztán vissza az egész, de előbb valahogy be kellett jutnom a weboldalba, mint admin, az meg lehetetlennek tűnt. Mégis megoldottam, és most már óvatosabban láttam neki a dolognak. 

Írtam a szerver Support-jának, persze minden válaszra általában fél napot kell várni. Hát így nem könnyű. Ha válaszolnak, akkor kihagyják a fele fontos információt, csupa kérdőjeleket hagyva maguk után. Várakozás közben lázas kutatás, utánanézni a google-ban, és sikerült is egy pár ügyes megoldást találni. Végül összetereltem a supportot is (amikor már nem bírtam cérnával, egyszerűen telefonon hívtam fel őket, és kb. 3 perc alatt mindent megtudtam, amit kellett). Így már jól meg tudtam oldani a tanúsítvány feltelepítését, és azt, hogy amikor beírod egyszerűen a webcímet (nem kell a https:// előtagot használnod, anélkül is működik), akkor bejöjjön az új, biztonságos weboldal.

Igen ám, de a weboldalon lehetnek olyan dolgok, amik "kevert tartalmak", azaz amik http:// előtaggal rendelkeznek. Ezeket is meg kell találni, és ki kell találni, hogy mit lehet velük kezdeni. Bizonyos videók, vagy audio lejátszók sem működtek (az ingyenes énekleckék végén). Kénytelen voltam az összes ingyenes énekleckéhez Youtube videón megcsinálni a hangoskönyveket. De most már ez is megvan! Egy napba került, és most már az ingyenes leckék alatt megint működnek a hangos könyvek. Sőt, még egyet készítettem, a hatodik ingyenes lecke alá, ott eddig nem volt. Most már van!

Na mi még? harmadnap felfedeztem, hogy NEM MŰKÖDNEK a feliratkozások a Hírlevélre! Ja igen, mert a hírlevél szoftver még nem volt https://-é alakítva. Nosza rajta, azt is megcsináltam. Most már jó! De... Még nem volt teljesen jó, mert egyik helyen működött, egy másik oldalon meg nem. te jó ég. 

Addig ügyeskedtem, amíg ezt a problémát is megoldottam. Ha meglátogatod a hangdala.hu weboldalt, látni fogod, mindenütt ott a kis lakat, és nincs figyelmeztetés a lakat mellett. Ez jó jel. Azt jelenti, hogy minden részletében sikerült megoldanom a "biztonságos weboldal" problémáját! Majdnem 3 nap volt, de megérte! 

Használd egészséggel a HangDala weboldalt!

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni (vagy folytatni) HangDala énektanulmányaidat!

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

s2Member®

Pin It on Pinterest

Share This