Egyéni figyelemre van szükséged az énektanulásban?

Kövesd a HangDalát!
Facebooktwitterrssyoutube
Taxi énekel a magánórán

Taxi énekel a magánórán

Jelentkezem!

A Hang-Varázs kezdő és haladó csoportos tanfolyamain a közösség felhajtó és védelmező erejét élvezheted énektanulásodban. Sokan vannak azonban, akiknek ilyen, vagy olyan okból egyéni figyelemre van szükségük az énektanulásban. Nekik szólnak a HangDala magánórái.

 • Kikapcsolódásra, terápiás éneklésre, feltöltődésre vágysz?

Sokan pont ezért jönnek a magánénekórákra, és egy hétre feltöltődnek energiával, örömmel, szépséggel, mert kevés olyan fiatalító, egészségnövelő és boldogító dolog van a világon, mint az éneklés, különösen, ha lendületes, felszabadító módon adjuk elő a számokat. És erről én mindenképpen gondoskodok.

 • Olyan hangképzési akadállyal küzdesz, ami szükségessé teszi az egyéni figyelmet?

A magánórákon csak Rád figyelek, így meg tudjuk találni a legravaszabb, legrejtettebb hangképzési hibákat is, és a HangDala módszer segítségével meg is szüntetjük őket.

 • Szereplésre, felvételire, szakmai válogatásra készülsz?
 • Profiként speciális problémákat, hangképzési akadályokat szeretnél megszüntetni? Bizonyos hangoktól, részektől tartasz, és szeretnél ezekben is magabiztosan állni a színpadra?

A magánórákon megszüntetheted egyéni hangképzési akadályaidat, megerősítheted önbizalmadat, rátalálhatsz a belső intuíciód forrására, és ezáltal ellazultan, felszabadultan tudsz énekelni, tele lélekkel, kifejezéssel, spontaneitással.

Fekete-Kiss Sandor Enekmester

Fekete-Kiss Sandor Enekmester

 • Zeneszerzőként be tudlak avatni a zene, a dal mélyebb titkaiba (Zeneakadémia, zeneszerzés diploma).
 • Zongorakísérőként tudok segíteni a dalok betanulásában, előadásában (korrepetitorként tevékenykedtem az Operában, Stuttgartban a Staatstheaterben, Színművészetin, GNM-ben, Shakespeareben, koncerteken, haknikon…).
 • Hangképző tanárként, a HangDala módszer feltalálójaként rád hangolódva megtalálom Veled együtt blokkjaidat, akadályaidat, fakadjanak azok a helytelen légzésből, a belső nyitás hiányából, vagy más testi-lelki problémából. Ezeket a blokkokat fel is oldjuk úgy, hogy vissza se térnek többé (a HangDalában 12 év alatt több, mint ezer ember tanult meg énekelni nagy sikerrel, és vált a zene a mindennapjai részévé).
Gaby

Gaby

 • Képzeld el, milyen jó az, amikor például már nem gondolsz szorongva egy közelgő fellépésre.
 • Amikor a zenélés nem egy láthatatlan ítélőszék előtti vizsga lesz, hanem öröm, kreativitás, boldogság, jelenlét! A növendékeim önbizalma ugrásszerűen megnő!
 • Képzeld el az életedet úgy, hogy megbarátkozol a hangoddal és bármikor örömmel, elfogulatlanul, szégyen nélkül tudod használni.
 • Képzeld el, hogy újra meg újra feltöltöd magad magasabb energiákkal, nyugalommal, boldogságérzettel. Mert az éneklés igazi megélése pont ezt hozza az életedbe.
 • Vagy képzeld el, milyen lesz, amikor egyre nagyobb repertoár lesz a HangDala mappádban, és azokat mind el tudod énekelni, zengőn, szépen, jól!
 • Vagy az milyen jó lesz, amikor a kész dalokat egymás után felvesszük a stúdiómban, és egy egész DEMO gyűjteménnyel fogsz rendelkezni!

Jelentkezem!

A magánórák menete

Tanárki Eszter

Tanárki Eszter

Hogy történik mindez az órákon? A HangDala magánénekórák hivatalosan 50 percesek, de a megbeszéléssel és mindennel együtt természetesen 60 percesek.

Általában heti egy órát szoktak a legtöbben igénybe venni, néhányan kicsit ritkábban tudnak csak járni, mások heti többször is jönnek.

A magánóra beéneklő gyakorlatokkal kezdődik, aminek a célja nem csak a bemelegítés, hanem a hangunk megépítése, beindítása, a megtanult mozdulatok elmélyítése. Tapasztalni fogod, hogy az ismétlések által minden magánórán egyre könnyebben, egyre szebben fognak menni.

Utána az általad választott dalt fogjuk együtt gyakorolni, legyen szó felkészülésről, vagy csak egyszerűen zenetanulásról. Figyelem, illetve figyeljük a muzsikálás folyamatát, és ahol kell, ott korrigálunk. Ami jó, azt is észrevesszük, nyugtázzuk. Sokan esnek abba a hibába, hogy csak arra koncentrálnak, mi nem sikerül, de a figyelem törvénye miatt ez még több hibát eredményez, mert amire erősen koncentrálunk, abból rendszerint még többet kapunk.

Ezért mindig gondosan megkeressük, hogy mire koncentráljunk egy-egy dal éneklése során. Arra, hogy gyönyörű legyen, kifejező, igaz, vagy inkább a hibák rémisztő lehetőségére? Amire koncentrálunk, abból fogunk egyre többet kapni. A korrekció is így történik: mit szeretnénk a dallal? Azt kaptuk? Ha nem, mit szeretnénk inkább elmondani énekünkkel?

Lehet, hogy egyik másik dalból kedvünk lesz stúdiófelvételt csinálni. És persze megbeszéljük a terveket, közelgő fellépéseket is, mindig, amire szükség van.

Amióta elkezdtem a Sándorhoz járni – most tartok a 4. alkalomnál – olyan hangokat hallok, amiket eddig még soha.
A szeretett musicalek betétdalait el tudom énekelni, ki tudom énekelni és csodálatos pillanatként élem meg az összes tisztára sikerült magas hangot, érzem, hogy egyre könnyebben megy és nem erőlködnek a hangszálaim.
Ha ilyen csodák jönnek ki a torkomból, akkor érdemes élni, ez mindig velem marad, ajándék. Különlegesnek érzem magam.
… egy tanítvány (kérésre incognitóban)…

Egész gyermekkoromat végigkísérte anyám intelme, hogy ne énekeljek, mert hamis hangom van. Ezen a negatív programon az sem tudott sokat javítani, hogy általános iskolában éveken keresztül énekkari tag voltam, rendszeresen szerepeltem. Sokszor ott is inkább csak tátogtam. Aztán a Hangdalának köszönhetően mindez a múlté lett. A magányos, autóban éneklés mellett már merek mások előtt is énekelni. Super! Köszönet!

Itt 3 óra alatt többet tanultam, mint előtte másfél év alatt. Gaby

Az okok, amiért mi szívesen jövünk énekelni az a zene szeretete és mindaz, amit ezek az órák adnak nekünk. Jókedv, nyugalom, élvezet és egy jó érzés, hogy van egy kedves ember, aki foglalkozik velünk és hangunkkal. Most már szeretünk énekelni!
Sipos Orsolya, Kovács Anita

2006. 04. 29. Kedves Sándor, mióta ide járok hozzád énekelni, azóta az éneklés olyan fontos, mint mondjuk a levegő! Szóval ez király, tök sok élményt meg mindent kaptam… éljen! : ) Taxi

Jelentkezem!

Hogyan kezdheted el a HangDala magánórákat?

Tátrai Ági énekel

Énekelj könnyedén, Szabadon!

Ahhoz, hogy elkezdhesd a magánórákat, szükség van arra, hogy a Hang-Varázs Kezdő Hangképzés tanfolyamon vagy egy Magánének próbaalkalmon megismerkedj a HangDala hangképzési elméletével, és az énekgyakorlatokkal. Ez elengedhetetlen, még profi növendékek esetében is, mivel egészen biztos, hogy rengeteg olyan dolgot fogsz hallani, megtanulni, amit sehol máshol senki nem mondott el Neked.

A HangDala módszere a természeti és szellemi törvények alapjain nyugszik, vagyis kapcsolódik az egyetemeshez. Egyszerre gyakorlatias, érthető, logikus és ugyanakkor spirituális gyökerű.

A másik lényege, hogy a mai oktatás túlnyomóan bal agyféltekés megközelítése helyett egyensúlyt teremt a jobb agyfélteke (intuíció, kreativitás, tapasztalás, érzés, áramlás, teremtés) és a bal agyfélteke (logika, lineáris gondolkodás, elvont fogalmak) működése között, ami által a teljességünkhöz közelebb jutunk.

A Kezdő képzésen egy teljesen új gondokozásmódot sajátítasz el, ezért kihagyhatatlan.

Miután a szükséges és elhagyhatatlan elméleti és gyakorlati képzés megtörtént, indulnak el a rendszeres magánórák.

Hogyan kaphatod meg ezt az elméleti/gyakorlati előképzést?

Kétféle módon, csoportos tanfolyamon, vagy magánórákon:

1. módszer a kezdésre:
Részt veszel a csoportos Hang-Varázs kezdő hangképző tanfolyamon. (Ajánlott).
Ez egy egynapos 7 órás tréning, amin a szűken vett elmélet mellett rengeteg háttér információt is kapsz, és több időnk van az alapelvek illusztrálására, kipróbálására, mintha ezt magánórán kapnád meg (2. változat).

A gyakorlatokat is több háttéranyaggal, magyarázattal tanuljuk meg, mivel több időnk van ezekre a finomságokra. Majd az új képességekkel egy jó pár dalt megtanulunk és eléneklünk együtt, ami óriási élmény szokott lenni minden alkalommal.

A tanfolyamhoz kapsz gyakorló hanganyagokat és emlékeztetőket is, aminek segítségével napi szinten folytathatod otthon is a gyakorlást.

A tanfolyam végén Oklevelet kapsz, ami feljogosít arra, hogy a Hang-Varázs Középhaladó énektanfolyamain vehess részt, vagy Oklevelesként elkezdheted a rendszeres magánének óráidat. Ez a hasznos tanfolyam nem kerül többe, mint egy vacsora, vagy egy családi mozizás. 10-12000 Ft körüli összegre számíts, a jelentkezés idejétől függően. Ráadásul a tanfolyam első szakasza ingyenes, azaz ha úgy döntesz, hogy ez nem neked való, akkor fizetés nélkül távozhatsz.

Hang-Varázs Kezdő Hangképzés tanfolyamon

2. módszer a kezdésre:
Az elméleti és gyakorlati bevezetést
(ami előfeltétele a további énektanulásnak a Hangdalában) magánúton szeretnéd megkapni? Természetesen ez is gyakorlat. Ezt egy dupla magánórán tudom neked átadni, ebből az első óra próbaalkalomnak számít, ha úgy döntesz, hogy mégsem erre a módszerre van szükséged, elég csak ezt az egy órát kifizetned, és mégis megkapod a kedvezményt (a kedvezmény nélküli magánóra díja 10000/óra).

Az előkészítés tehát a 2. változatban két órát vesz igénybe, elmélet (persze gyakorlati átélésekkel) és a fontos énekgyakorlatok megtanulása. Ennek elvégzése után megint csak Okleveles Hangdalás leszel, azaz részt vehetsz a haladó Hang-Varázs tanfolyamokon, illetve a HangDala Magánórákon. Ez is csak 12000 Ft-ba fog kerülni (2 X 6000 Ft a két óra).

Sokan így kezdik meg a magánórákat, nagyon jól működik, de persze a csoportos lehetőség többet tartalmaz, mind időben, mind háttéranyagban, mind együtt éneklésben. Nem beszélve a közösség felhajtó erejéről, bátorító hatásáról, és élmény hatványozó erőteréről!

Az elméleti és gyakorlati alapképzés után megkezdjük rendszeres Magánénekóráidat.

Jelentkezem!

Hogyan jelentkezhetsz?

Orosz Kamilla Twitst Olivér

A jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési lapot az oldal alján, válaszd ki a Neked megfelelő megoldást, hogy felvehessük a kapcsolatot, és megbeszélhessük az időpontokat, megbeszéljük terveidet.

Az időpont egyeztetés és a megbeszélés telefonon, vagy személyesen történik, emailben, vagy facebookon nem túl célszerű időpontot egyeztetni, elkeveredik, nem kapjuk meg az üzenetet, mindig várni kell a válaszra, ezért a telefon vagy a személyes megbeszélés a járható út.

Figyelem, fontos!

Órát lemondani maximum 24 órával a tervezett óra előtt lehet. Ha 24 órán belül történik a lemondás, akkor az órát megtartottnak vesszük. Kivétel váratlan életveszélyes helyzet…

Álljon itt egy pár hangfelvétel, élménybeszámoló magánnövendékeimtől!

Óradíjak, kedvezmények rendszere:

 • Ha csak egy órát fizetsz be (nincs kedvezmény): 10000 Ft / óra
 • Előre befizetsz 4 órát: 6000 Ft / óra (24000 Ft egyben a 4 órára előre). Ez a rendszeres énektanulás csomagja.
 • Elméleti-gyakorlati kezdés magánóra keretében 2 X 6000 Ft (12000 Ft egy összegben a két órára).
  Az első óra próbaalkalom: ha valamilyen valószínűtlen okból úgy döntesz, hogy nem a HangDala módszerére van szükséged (ilyen még nem történt), akkor természetesen nem folytatjuk a második órával a képzést, és elég a kedvezményes 6000 Ft-ot befizetned. Ezt a kezdést csak egyszer lehet megkapni, utána már a rendszeres, 4 alkalmas csomagokat használjuk. 

Akármi is a célod a magánórákkal, el fogod érni. Mindegy, hogy profi vagy, aki még jobbá akar válni, vagy célod, hogy énekessé válj, vagy még teljesen képzetlen vagy ezen a téren:
Rengetegen járnak úgy magánórákra, hogy még sohasem tanultak zenét, éneklést, de szeretnének elmerülni az éneklés világában, szeretnék, ha a Zene életük részévé válna, és képesek lennének gyönyörködtetően énekelni. A határ mindenképpen a csillagos ég!

Ha ez a vágy bármikor megfogalmazódott benned, ez azt jelenti, hogy ez mindig is lelked része volt. Mivel nincs akadálya, hogy ezt megvalósítsd, – nem számít az életkorod, a foglalkozásod, az előképzettséged – ezért nincs okod rá, hogy megfosszad magad Önmagad teljességétől, megvalósításától. Ezzel nem csak magaddal teszel jót, hanem egész környezeteddel, mivel egy boldogabb, szabadabb emberként szétsugárzod mindenkire boldogságodat,amitől mindenki boldogabb, szabadabb lesz.

Szeretettel várlak a magánórákon! Töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot, kapcsolatba lépünk telefonon, és megbeszéljük a részleteket, mi a célod, mit szeretnél elérni, és hogyan tudnál rendszeresen magánórákra járni.

A jelentkezést követően kis türelmedet kérem, mert mostanában nagyon sok magánnövendékem van, ezért mindenképpen telefonon egyeztetünk a továbbiakról. Nagyon sok esetben (pl. valaki kórusban énekel, és szeretne javítani a hangján, vagy még teljesen kezdő, most teszi meg az első lépéseket) a legjobb módja az éneklés meghódításának a Hang-Varázs Kezdő/Középhaladó Énektanfolyamok elvégzése, számtalan esetben kaptam visszajelzést arról, hogy a tanfolyam után drámaian javult az énekhangja a tanfolyami résztvevőknek már egy tanfolyam után is, amit a környezetük, vagy a kórusvezetőjük is azonnal észrevett, és pozitívan szóvá is tett.

Mindenkinek nagyon ajánlom első lépésként a Hang-Varázs Kezdő/Középhaladó Énektanfolyamot, és Magánének jelentkezésed után mindenképp fogunk telefonon beszélni, hogy a Te terveidet megbeszéljük. Vannak esetek, amikor igenis a Magánének az első lépés, és ezt ki fogjuk deríteni. 

HangDala Magánének jelentkezés

Jelentkezésedhez töltsd ki az alábbi lapot! A weblap egy válaszlevelet küld Neked a részvételedhez szükséges tudnivalókkal!
Ha valami miatt nem kapnád meg a visszaigazoló és tájékoztató levelet, azonnal jelezd nekem a Kapcsolat oldalon!

A megrendelőlap kitöltése és beküldése után minden fizetési információt megkapsz (átutalás, bankkártyás fizetés, személyes befizetés, stb.)

Adatvédelmi GDPR Hozzájárulásod: Hozzájárulok, hogy a HangDala felvegye velem a kapcsolatot a megadott adataid alapján, kizárólag a tanfolyam szervezése céljából. Ami elvárható: A megadott adatokat bármikor bemutatjuk kívánságodra. Ha töröltetni szeretnéd magad, vedd fel velünk a kapcsolatot E-mailben, vagy a Kapcsolat oldalon. Tiszteletben tartjuk megadott személyes adataidat, és kizárólag arra célra használjuk, amire Te megadtad. Ld. a weboldal Jogi nyilatkozatait! A feliratkozási űrlap elküldésével elfogadod a fentieket! A Zene legyen Veled!

* Kötelező mező
Hang-Varázs Kezdő Hangképzés Tanfolyam

Figyelem, fontos!

Órát lemondani maximum 24 órával a tervezett óra előtt lehet. Ha 24 órán belül történik a lemondás, akkor az órát megtartottnak vesszük. Kivétel váratlan életveszélyes helyzet…

Tetszett? Oszd meg!
Facebooktwittermail