HangDala Énektanfolyam – Beavatás és Kezdetek + Okleveles Műhelytanfolyam

Szerző: | dec 1, 2022 | 0 hozzászólás

Neked is lehet gyönyörű az éneked?

Ha erre a kérdésre IGEN a válaszod, akkor azt kell mondanom, hogy ez csodálatos, és így is van. Minél többet gyakorlod az éneklést és az előadást, annál gyönyörűbb lesz az éneked. A HangDalában eléred a célodat!

Ha erre a kérdésre NEM, vagy NEM TUDOM a válasz, akkor nagyon sok mondanivalóm van a számodra, és csak annyit mondok, hogy olvass tovább. A következő kis videót is ennek a kérdésnek a megválaszolására készítettem.

🎵HangDala Énektanfolyam és Okleveles Műhelytanfolyam legközelebbi időpontjai:

 • 2023. február 11. szombat 10:00-16:00 HangDala Alaptanfolyam (Beavatás és Kezdetek -Elméleti éa Gyakorlati Énektanfolyam)
 • 2023. február 12. vasárnap 10:00-16:00 Okleveles HangDalások Műhelytanfolyama. Mivel az előző napon a HangDala Énektanfolyamon már Te is Oklevelessé váltál, ezért nyugodtan jöhetsz vasárnap együtt a többi Okleveles HangDalással!

Ha van kuponod, azt is keresd meg és készítsd elő!

Helyszín: 1075 Budapest Holló u. 15. 2/8 (23  🗝 0996)

Ahhoz, hogy gyönyörű legyen az éneked, nem kell, hogy legyen:

 • szép hangod (a HangDalától majd lesz)
 • jó zenei hallásod (az is kifejlődik)
 • zenei előképzettséged, szolfézs, kottaolvasás (ezek nyilván nagyon előnyösek, de itt hallás után tanulunk, még a fejlett zenészek is, mit a gyerekek)
 • sok szabadidőd (a HangDalában meglepően hamar kapunk hallható, látható eredményeket, nem kell évtizedekig, évekig várni, de még hónaplkig sem)

És mindegy, mi az életkorod (kamasz, felnőtt, nyugdíjas), foglalkozásod (az élet minden területéről jönnek ide emberek), akármyilen a háttered, a gyönyörű éneklés titkát nem csak, hogy megkapod, de meg is valósítod.

Mitől jobb agyféltekés a HangDala módszere?

Konkrét gyakorlati eszközöket kapsz ahhoz, hogy a testedet, lelkedet, elmédet a felszabadult, áramló, kifejező (azaz csodálatos) éneklésre képes legyél. Megtanulod, hogyan lehet egy szempillantás alatt kilépni a bal agyféltekés üzemmódból (ami leállít) és átlépni a jobb agyféltekés művészi üzemmódba. 

Ezzel kinyitod az elzárt képességeidet, amiket pedig már születésedkor megkaptál, csak azóta elfelejtettél.  

Minden sikerrel megtalált módszert rengeteg gyakorlattal tesszük második természeteddé, azaz addig gyakorolunk valamit, amíg az automatikussá nem válik. Ezen a módon gondolkodás nélkül is a lehető legjobban tudod használni a testedet. A különleges tudatállapot felnyitja benned az ihlet forrásait, és az éneked tényleg csodálatos lesz, nem is lehet másképp..

A HangDalában nem a hangot próbáljuk megtalálni, hanem a HOZZÁ VEZETŐ UTAT keressük meg. A helyes folyamatokat építjük fel, amiknek eredménye a szép hang, és a gyönyörű éneklés lesz!

Úgy érzed, a HangDalát Neked találták ki? Így is van!

Foglald el helyedet a következő Énektanfolyamon!

Hogyan épül fel a HangDala Énektanfolyam?

A HangDala Énektanfolyam két részből áll, a HangDala Beavatás, ami egy elméleti minitanfolyam és a HangDala Kezdetek, ami gyakorlati tanfolyam.

Megjegyzem, hogy a HangDalában nincs tisztán elméleti rész, a HangDala Beavatás is rengeteg fizikailag végrehajtott gyakorlatot tartalmaz. A tudás csak akkor válik készséggé, ha nagyon sok cselekvéssel párosul.

A HangDala Kezdetek gyakorlatait is gondos elméleti alapozással sajátítjuk el, megtanulva a gyakorlatok célját, működését, okát, így biztosítva a mélységet és a haladás gyorsaságát.

A jobb agyféltekés érzékeny, önátadó áramlást egyesítjük a bal agyféltekés tiszta értelemmel, és így lehet igazán mélyen, gyorsan és nagyon hatékonyan tanulni. Az átalakulás így elkerülhetetlenül bekövetkezik.

1. rész
HangDala Beavatás Elméleti Minitanfolyam

A HangDala Beavatáson intuitív gyakorlatokkal és magyarázatokkal tanuljuk meg, hogy:

 • milyen részünk hogyan vesz részt a hangképzésben?
 • ezeket hogyan lehet egyesítve használni?
 • milyen energetikai alapok teszik lehetővé a jó énekesi légzést (a légzés csak következménye az energetikai munkának)?
 • hogyan lehet tudatszintet váltani (amikor csak akarjuk)?
 • milyen hangzásokat, regisztereket hogyan tudunk megszólaltatni?
 • hogyan tudjuk visszafejteni a nagy énekesek titkait (videókat tanulmányozva)?

És még rengeteg mindent, amit felsorolni sem lehet.

A HangDala Beavatás Eméleti Minitanfolyam után kész leszel arra, hogy mindezt a tudást gyakorlati szinten is megvalósítsad, és begyakoroljad. Jöhet a második rész, a HangDala Kezdetek!

Időpontok és helyszín

2. rész
HangDala Kezdetek Gyakorlati Műhelytanfolyam

A HangDala Kezdeteken valósággá tesszük mindazt, amit a Beavatáson megtudtunk.

 • Olyan gyakorlatokat végünk, amik felkészítik a testünket és a lelkünket a sokféle hangadáshoz, így képessé válunk bármilyen stílusban énekelni.
 • Mindeközben a énekhangunk is egyre tisztábbá, csengőbbé, meggyőzőbbé válik. A hamis, gyenge hangok átadják helyüket a tiszta, meggyőződésből fakadó kifejező hangoknak, így lényünk is átalakul ugyanilyenné.
 • A gyakorlatok végeztével megtapasztaljuk, hogy egy egészen más módon éneklünk, mint eddig bármikor. Ez a profikra is érvényes, de a kezdőkre, vagy haladókra is. A HangDala Kezdetek nem feltétlenül Kezdőknek szól, hanem egy új paradigma kezdeteit jelentik.
 • A Kezdetek Gyakorlati Énektanfolyam fergeteges közös éneklésekkel zárul. Nincs szebb és erősebb, mint az együtt dobbanó szív, kéz, láb, az összecsengő hangok, és a harmóniába került szívek életet fakasztó áradása.
Időpontok és helyszín

Folytatás másnap:
Okleveles HangDalás Műhelytanfolyam

A HangDala Énektanfolyamon Okleveles HangDalássá váltál, itt az alkalom, hogy énekeddel meghódítsd az Univerzumot! Az Okleveles HangDalás Műhelytanfolyamon pont ezt kezded el megvalósítani. A határ a csillagos ég!

 • Elmélyítjük hangképzés tudásunkat beénekléssel, közös improvizációkkal.
 • Jól énekelhető dalokon gyakoroljuk képességeinket
 • A kívánságműsoron elénekeljük közösen kedvenc dalválasztásaidat
 • Minden kérdésedet megbeszéljük, megválaszoljuk, nem csak elméletben, de gyakorlatban is.
 • És közben átéljük a közös, felszabadult éneklés felemelő, gyógyító hatását. Megéljük a testvériséget, amikor összeolvad a hangunk.
 • És gyönyörűeket zenélünk. Sokan úgy érzik, hogy a dalok saját előadása a legszebb élmény, néha még jobb, mint az eredeti...
Időpontok és helyszín
A HangDala Énektanfolyam (Beavatás és Kezdetek) elvégzésével Okleveles HangDalássá lettél, és képessé váltál arra, hogy akár a legmagasabb szintig fejleszd magad.

Ehhez további örömteli gyakorlásra van szükség, amit megtehetsz az Okleveles HangDalásoknak szóló foglalkozásokon, a Magánének Órákon (a Transzformáció a Hangodon Keresztül Magánénekóráin), vagy az Online HangDala Klubban (online, otthoni énektanulási lehetőség).

Fontos: a legjobb légkör a gyakorláshoz, tanuláshoz, fejlődéshez a humor, a viccelődés, sőt, akár a "hülyéskedés"! A növendékeim azonnal megnyílnak, amint elkezdünk hülyéskedni, tréfálkozni, parodizálni. Ez egy valóságos csodaszer. A komolyság inkább megöli az eredményeket.
A rendszeres gyakorlás (=boldog, örömteli éneklés), muzsikálás a végtelenbe tágítja a megkezdett utat a Zene és az Ének csodálatos birodalmában.

Indulj el a végtelen felé!

És ne légy komoly!

Foglald el helyedet a HangDala Énektanfolyamon most!

Miért szeretnek hangdalázni a hangdalások?

Ebben a videóban megkíséreltem válaszolni erre a kérdésre. Így sikerült (dalra is fakadtam):

Az éneklés hatása a testre és lélekre

 • Felszabadít, boldogít, kioldja a stresszeket, feloldja a gátlásokat, MEGSZÜNTETI A FÉLELMEKET.
 • A közös éneklésben megérzed a közösség erejét, és bátorító hatását. Megérzed az emberek közötti harmónia és természetes életöröm lehetőségét.
 • Az énekhangod, előadási képességeid fejlesztésével fejleszted testedet, lelkedet, tudatosságodat, érzékenységedet, észlelésed élességét és tisztaságát, megtisztítod érzéseidet, és így észrevétlen terápiában részesülsz a saját éneked által.
 • Énekelni egyszerűen jó, és a dalok olyan gyönyörűek!
 • A sort most folytasd te, szerintem Te még jobbakat tudnál ideírni.

Gyakori kérdések

Én nem merek mások előtt énekelni
A legszigorúbban kijelentem, hogy a HangDala Énektanfolyamon nincs mások előtt énekeltetés, feleltetés, megmérettetés, zsűrizés, kritizálás. A közös éneklésben úgy tudsz foglalkozni a saját hangoddal, hogy közben eltakar a többiek hangja, így nincs mitől félni. A legfélénkebbek is boldogan evlégezték a HangDala Énektanfolyamot, és rengeteg sikerélménnyel gyarapodtak.
És ha nem lesz szép hangom?
A cél nem az, hogy neked is olyan hangod legyen, mint Maria Callasnak, vagy Brian Adamsnak, hanem hogy megtaláld a saját hangodat, és azon képes legyél kifejezni magad énekelve. Kell ennél több? 
Én nagyon kezdő vagyok, mi van, ha mindenki jobb nálam?
Megnyugtatlak, mindenki hasonlóan gondolkodik erről, mindaddig, amíg el em telik az első 5 perc a HangDala Énektanfolyamon. Nagyon hamar rájössz, hogy mások is hasonló gondokkal küszködnek, de mégis mindenki hamar feloldódik, a HangDala légköre már csak ilyen...
Meg lehet tanulni énekelni egy ilyen rövid Énektanfolyamon?
A HangDala Énektanfolyam elindít egy úton, amit ögömmel végig lehet járni, és elegendő tudást és erőt ad ahhoz, hogy ezt magabiztosan meg is tudd tenni. Egy művész hosszú évek alatt érik be, de ennek az útnak minden perce áldott. Minden erre szánt perced százszorosan megtérül az élet minden területén.
Én nem akarok zenész lenni, az éneklés öröméért jönnék
Itt a helyed a HangDalában!Id azért jöttél, hogy növekedj, erősödj, épülj, szépülj, jobbulj, boldogulj. A zene a legnagyobb varázsat, a legcsodálatosabb gyógyszer. Az élet minden területén használható, általa minden jobbá, szebbé, többé válik. Kár minden nélüle töltött percért.
Nekem nincs önbizalmam ahhoz, hogy énekeljek
Hát itt majd lesz. Pont erről híres a Hangdala, hiszen tudod, nem? A varázslat pont az, hogy az Énektanfolyamon felfedezed egy vadonatúj Önmagadat. Ez az, ami megváltoztatja az elképzelésedet saját magadról, és ettől lesz radikálisan új érzés benned önmagadról. Ennek következtében sokkal erősebb lesz az önbizalmad is. 
Melyik tanfolyamot válasszam?
Választhatod a HangDala Énektanfolyamot (Beavatás és Kezdetek) önmagában, vagy kombinálhatod a másnapi Okleveles HangDalás Műhelytanfolyammal (ez a legjobb választás!).

Oklevelesként jelentkezz a vasárnap Okleveles HangDalás Műhelytanfolyamra, de tudd, hogy ezzel ingyenesen részt vehetsz a szombati HangDala Éenktanfolyamon is, egyfajta ismétlésként, de valójában a HangDala Énektanfolyam nem ismétlődik, mindig új, mindig más, mivel a résztvevőkkel együtt alakul (csoportos tanfoylam de mégis személyre szabott). 

Kell még valami ehhez? Van még mire várni? Ha úgy érzed, nincs, akkor itt az idő,

Jelentkezz a HangDala Énektanfolyamra most!

Mit mondanak a HangDalások?

Nagyon jól éreztem magam. Örülök, hogy rátaláltam a HangDalára.

Kiskorom óta fontos szerepet játszik az életemben az éneklés, és most, hogy lépéseket akarok tenni, hogy fejlődhessek ezen a területen, nagyon boldog vagyok, hogy Sándorra találtam rá. Úgy érzem, ez nem lehet véletlen. Nagyon helyemen éreztem magam, családias volt a hangulat, pozitív energiákkal töltött fel a tanfolyam.

Örülök, hogy sok bemelegítő gyakorlatot tanultunk meg. Érdekes volt megtapasztalni, hogy ismeretlen dalokat azonnal képesek voltunk együtt énekelni. Sándor egy külön kis világot épített fel, és látom, hogy még rengeteget tudnék tőle tanulni. A csapat egyre jobban fellazult, egyre bátrabb lett mindenki és nagy szeretetben telt ez a két nap.

Köszönöm ezt a különleges élményt!

Horváth Rebeka

Nagyon tetszett, hogy egy csomó ember, akik korábban nem ismerték egymást, családias hangulatban énekeltek együtt. Az egész nagyon jó hangulatú volt, és nem egy ilyen tipikus tanóra szerű, hanem inkább csoport terápia.

Általában megszólalni sem merek idegenek előtt, nemhogy énekelni, de itt valahogy mégis sikerült. Sok új dolgot tanultam és közben jól éreztem magam. A többiek is nagyon kedvesek és elfogadóak voltak.

Örülök, hogy eljöttem, mert élveztem, hogy órákon keresztül közösen énekeltünk, és már mától is több bátorságom lesz énekelni. Szeretnék majd minél hamarabb visszajönni, és az anyukámat is magammal hozni. ☺️

Ágfay Mira

A HangDala két napján rengeteg új impulzus és felismerés ért. A társaság segítségével kinyíltam, képes voltam hallatni a hangom, nagyobb önbizalommal, sokkal bátrabban távozom. Elhiszem, hogy tudok énekelni, gyakrabban meg is teszem ezután.

Biztos, hogy nem utoljára jártam itt. Köszönöm, hogy biztattál és kinyitottál, Sándor!

Csuvarszky Éva Krisztina

2019. 08. 25.

A két napos tanfolyam alatt egy olyan lelassult állapotot sikerült elérnem, amit sajnos a hétköznapokban lehetetlen! 

Keresem, kutatom a hasonló érzést, élményt, az már csak hab a tortán, hogy olyan hangokat véltem felfedezni, amit nem is tudtam elképzelni, hogy képes vagyok megvillantani.

Egy óriási élmény volt,amit szeretnék újra meg újra átélni, megtanulni és rutinná tenni, nem csak a saját, hanem a gyerekeim életébe is becsempészni. 

Hálás köszönetem, Sándor!

Mihály Ildikó

2016. 01. 24.

A következő a Te sikerbeszámolód lesz!

Jelentkezz most a HangDala Énektanfolyamra!

Tehát lehet-e Neked is csodálatos az éneked?

De még mennyire! Ha megteszed a hozzávezető lépéseket, akkor egészen biztosan. És a HangDalában ehhez nem is kell olyan sok idő, a tanítványok fejlődése hangban, önbizalomban, zeneileg, lélekben egyszerűen fenomenális!
Most rajtad a sor! tegyél meg mindent azért, hogy magadban megtapasztalhasd az ének, a zene csodáját, örömét!

Jelentkezz most a HangDala Énektanfolyamra!

🎵HangDala Énektanfolyam és Okleveles Műhelytanfolyam legközelebbi időpontjai:

 • 2023. február 11. szombat 10:00-16:00 HangDala Alaptanfolyam (Beavatás és Kezdetek -Elméleti éa Gyakorlati Énektanfolyam)
 • 2023. február 12. vasárnap 10:00-16:00 Okleveles HangDalások Műhelytanfolyama. Mivel az előző napon a HangDala Énektanfolyamon már Te is Oklevelessé váltál, ezért nyugodtan jöhetsz vasárnap együtt a többi Okleveles HangDalással!

Ha van kuponod, azt is keresd meg és készítsd elő!

Helyszín: 1075 Budapest Holló u. 15. 2/8 (23  🗝 0996)

Jelentkezés a HangDala Énektanfolyamra Alaptanfolyam és Okleveles Műhelytanfolyam)

A tanfolyami adminisztráció manuális feldolgozást igényel, kis türelmet kérek 🙂
Jelentkezés A HangDala Énektanfolyamra

Jelentkezésedhez töltsd ki az alábbi lapot. Beküldés után át leszel irányítva egy oldalra, ahol be tudod fizetni a tanfolyamot. A fontos információkról Emailt is kapsz.

Ha van kuponod, készítsd elő a befizetéshez!

*Kötelező mező. Ha valami hiányzik, kis piros szöveggel jelzi a lap.A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor

Teljes név
Érdemes a befizetéseidhez használt Emailedet használni, ideálisan ez lesz a HangDala Belépő Emailed is.

Hogy mit is jelent nekem a HangDala…..

Hang dal a Élő, eleven entitás, mely egyként lélegzik megalkotójával. Sanyi szeretetteljes lénye, szelleme teljességében megmutatkozik abban, mit alkotott. Végtelen. Időtlen . S ha engeded, mégis együtt rezeg Veled. Mi vár Rád? „A muzsika hangja”. Mi még? Mindaz, mi a szavakon túl van…. Neked… Szeretet, törődés, értő – s megértő figyelem, JELENLÉT. Kíséret utadon. Szabadság. Megengedés . Elfogadás. Sok-sok nevetés. Boldogság – Mikor megérted s megéled, hogy az öröm és boldogság benned van. Külső körülményektől függetlenül. Csoda – Mi benned él, életre kel. Titok – Mi ott lappang belül, lelked mélyéről ragyogó forrásként felfakad. Élsz, megéled Önmagad. Könnyedén, tisztán, szabadon. Hangod, ha engeded Te magad lehetsz. Megtapasztalhatod, mi van valóban Benned, mélyen legbelül. Csak figyelj , s szárnyra kapsz. A zene Benned is él. Élő folyamként ragadhat magáva , ha hagyod. Választhatsz. Figyelheted az útmutatást, mit Sanyi ad! Csak próbáld ki, nézd meg, mit is jelent az Neked. Hogy hat Rád? Ne válaszolj, csak figyelj és énekelj! Figyeld magad s csodákat tapasztalsz. Sanyi empatikus személyisége, emberszeretete, kíváncsisága, kiváló humora , rendkívüli zenei talentuma mind-mind biztosítja, hogy rendkívüli módon jól érezd és ráadásul megismerd magad és a hangodat. A valódi hangodat. Énekelsz. Igazán, szívből, hol könnyezve, hol nevetve… A ragyogó szempár az órák után valóság. A zene megszépít, visszavezet a Benned rejlő boldogsághoz, ha engeded. Sanyi segíthet Neked ebben. Hálás vagyok, hogy választottam.

Kertész Judit

Kedves Sándor! Az éneklés egyfajta önkifejezés számomra. Éneklés során megmutatkozik az ember személyisége, érzelmi telítettsége. Ha énekelek, elfelejtek minden problémát, tulajdonképpen kikapcsolódást jelent számomra. Rendszeres igényem van az éneklésre, mert számomra ez nemcsak egy örömforrás, hanem egy lelki kielégülés is. Boldogabb, kiegyensúlyozottabb vagyok éneklés után. Hiszem, hogy ha énekelek, energiát adok le, energiát adok át a jelenlévők számára, minden esetre óriási megkönnyebbülést érzek éneklés után. Rendkívül fontosnak tartom a nyilvános éneklést is, hiszen az embernek az értékeit át kell adni a többiek számára, nem szabad szégyellni a képességeinket. A Hangdala számomra a legoptimálisabb megoldás, legjobb választás volt céljaim elérésére. Fontos a könnyedség, a családias hangulat, a minden hibát el lehet követni, hiszen az ember olyan visszajelzést kap, ami tudatosabbá, profibbá teszi a hobby énekest. Ha az ember képes a hibáiból tanulni, az viszi előre a fejlődésben. Az éneklés az életem és a Hangdala lett a második otthonom! Jól éreztem magam a műhely gyakorlatokon is, mert a közös éneklés során összeadódott a motiváció. A bátrabb húzóerőt könnyedén követték a félénkebbek, mindenkin látszott, hogy boldogsággal tölti el a csapatmunka. Sándor lelkesedése óráról órára töretlen volt, a jövőben is élek majd a lehetőséggel, hogy egész napos elfoglaltságnak a Hangdalában való időtöltést, éneklést válasszam. További sikereket kívánok Neked, Sándor!
Szerekes Jutka

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

s2Member®

Pin It on Pinterest