Fekete-Kiss Sándor énektanár

Fekete-Kiss Sándor Énektanár

Fekete-Kiss Sándor Énektanár

Kövesd a HangDalát!
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram
Fekete-Kiss Sándor zeneszerző, hangképző énektanár

Fekete-Kiss Sándor zeneszerző, hangképző énektanár

2003 óta tanítok a HangDala módszerével, de magát a HangDala szót 2004-ben találtam ki, amikor elhatároztam, hogy a felfedezett énektanítási módszereket a szélesebb zeneszerető közönséggel is megosztom. Az első HangDala énektanfolyamot 2004-ben tartottam, és azóta több, mint 1000 tanítványom volt, és jóval több, mint 10.000 órát foglalkoztam hangképzés és énektanítással.

Énekesekkel zongorakísérőként régebben foglalkozom, úgy 30 éve gyűjtöm a tapasztalatokat az énekhanggal történő zenélés területén.

A budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián zeneszerzést tanultam, abból is diplomáztam. A zeneszerzők gyakran dolgoznak korrepetitorként (zongorakísérő), én sem voltam kivétel, és nem csak énekeseket kísértem, hanem balettosokat is. Dolgoztam az Operában, vagy a Stuttgarti Staatstheaterben is, amikor egy év ösztöndíjat nyertem zeneszerzőként Baden-Württembergben.

Idehaza a Színművészeti Főiskola óraadó tanáraként dolgoztam korrepetitorként, vizsgaprodukciók zenei vezetőjeként. A színészekkel való munkát a Shakespeare Színiakadémián és a Gór Nagy Mária Színitanodában is folytattam. A HangDala módszert először a GNM egyik színészosztályában alkalmaztam a hangképzés oktatásban, nagy sikerrel. Gimnazista Tinitanodásokat is tanítottam ugyanezzel a módszerrel, amit annyira kedveltek, hogy a hozzám járó diákok létszáma a kezdeti 20-ról hamarosan 120-ra nőtt.

Fekete-Kiss Sándor zeneszerző

FKS

2003-ban svéd növendékeim is voltak, a módszeremet Stockholmban is tovább próbálgattam. Végül elérkezett az ideje, hogy nevet is találjak neki, és megindítsam az első HangDala énektanfolyamot. Azóta nagyon nagy utat jártam be a növendékeimmel, és nagyon sokféle HangDala foglalkozást kísérleteztünk ki. A kezdeti Énektanfolyam mellé hamarosan felsorakozott a Magánének oktatás, majd az Énekstúdió (magánének oktatás csoportos formában), a HangDala Kórus több nagysikerű fesztivál szerepléssel, a Tematikus HangDala énektanfolyamok, a Műhelytanfolyamok (ahol zenés színházi előadáskat is alkottunk), sőt, még HangDala Tábort is tartottam!

A HangDala az első hét év működése után tovább alakult, elmélyült, az új HangDala lényege a minden eddiginél elmélyültebb kapcsolat a hangképzés és a létezés alapelvei között. Anélkül, hogy a HangDala módszer eddigi elemei érvényüket veszítették volna, ez az új mélység meghatványozta az énektanítás hatékonyságát és gyorsaságát. Ebbe a továbbfejlesztett és örökké megújuló HangDalába várlak szeretettel!

Fekete-Kiss Sándor
Zeneszerző, Énekmester

Facebook Google+ Twitter Youtube

Zongora kíséret

A zongora éneke

 

Tetszett? Oszd meg!
Facebooktwittermail

  5 hozzászólás

 1. Dear Sándor,
  My name is Scott Johnson and I founded World Singing Day. I love your video of you leading people in singing the song “We Sing” in Budapest.
  And I’m happy to let you know that you have won one of our weekly $250 awards for your video and for being a part of this year’s World Singing Day.
  Let me know how you would like to receive the money (e.g. Western Union, PayPal, US check).
  Let’s Skype soon. I’d like to find out more about what you do and how we can get more people from Hungary involved in next year’s World Singing Day.
  All the best,
  Scott Johnson
  Boulder, Colorado, USA
  http://www.WorldSingingDay.org

  Scott Johnson

  2014-10-31

  • Hi, Scott, it is a marvellous news! I am so happy! Thanks for this, I will announce it to my newsletter readers now! I am more than happy to be in Skype conversation with You! We will manage it soon!
   Yours
   Sandor

   Fekete-Kiss Sándor

   2014-11-05

 2. Gratulálok! Mindig jól esik a szívemnek, ha egy magyar ember, együttes, közösség mások által is ismertté. ELISMERTTÉ válik. Csak Így tovább!

  Pirher Éva

  2014-11-06

 3. Kedves Sándor!
  Az igazság az, hogy a véremben van a zene! Imádom! És azt gondolom, hogy ezzel tudom magam és minden érzésem kifejezni a legjobban!
  Régebben táncoltam és zongoráztam is! Azonban az éneklés az egyetlen amivel nem túlzottan sokat foglalkoztam, mert nagyon megosztó a hangomról a vélemény. Vannak akik azt mondták nincs rossz hangom, de akadtak akik szerint rémes és ne énekeljek!
  Igazándiból nekem az volna a vágyam, hogy egy igazi szakember mondjon véleményt a hangomról! Tényleg rossz? Hallgatható? Hogyan lehetne javítani ha lehet?
  Letöltöttem az ingyenes hanganyagot és nagyon tetszik, de bevallom őszintén örülnék, ha volna rá mód, hogy egyszer meghallgasson és őszinte véleményt alkosson!
  Üdvözlettel:
  Renáta

  Renáta

  2014-11-11

  • Hát persze, lépj kapcsolatba velem pl. a magánének oldalon, és megszervezzük!
   Sose hallgass az ilyen kritikai hangokra, mert ezek gyakran teljesen nélkülöznek minden alapot. És örülök, hogy az ingyenes anyag hasznosnak bizonyult!
   Hajrá, ha a véredben van a zene, akkor ez a lényeg, és nem más. És igen, az érzéseid kifejezése. Ezek nagyon fontos, lényeges dolgok, ezzel pont a lényegre tapintottál!Ha van hangszeres tapasztalatod, az még jobb. És ha tánc is, az még annál is jobb. A zenének nagyon erős kinetikus (mozgásos) oldala van. Tehát összehozzuk a találkozót. Rendben?

   Fekete-Kiss Sándor

   2014-11-12

Post a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük