Fekete-Kiss Sándor énektanár

A rezonancia titkai

A rezonancia titkai

By on nov 13, 2016 in Énektanulás | 0 comments

Kövesd a HangDalát!
Facebooktwitterrssyoutube
 

Az egyik legtitokzatosabb jelenség az univerzumban a rezonancia, a mai fizika sejti a jelentőségét, van külön Rezonancia Kutató Intézet, egyik nagy kutatója Nassim Haramein (iráni származású) amerikai fizikus, ez nagyon az élvonal, és jellemzően egy nagyon spirituális elmélet van az előtérben, a Connected Universe (a kapcsolódó univerzum), ami kb. annyit tesz, hogy valóban minden mindennel kapcsolatban van.

Ez nagyon izgalmas, már csak azért is, mert például kiderülhet, hogy létezhet akár szabad energia is, illetve hogy mi is mindennel kapcsolódunk, ami csak létezik a világegyetemben. Szép!

A zenében nagyon fontos a rezonancia elve. Ha csak a hangszalagjainkból kilépő hang létezne, bizony az nagyon szegényes hatású, és gyenge erejű lenne. Hogyan lesz nagyon szép, és egyben erős hangunk? Ehhez van szükség a rezonancia elvének kihasználására. Mondjuk van egy 1X erejű hangunk, amit a hangszalagjaink kibocsátanak. Ha most ezt a hangot a különböző REZONÁNS KAMRÁINKBAN rezonáltatjuk (a rezonancia egymást erősítő együtt rezgést jelent)akkor az 1X erejű hang helyett akár 10X, vagy 20X erejű hangot kapunk. A hangszalagokból kilépő hang rezgésbe hozza a rezonáns kamráinkban lévő levegőt, az felveszi a rezgést, elkezd együtt rezegni az eredeti frekvenciával, és felerősíti azt. Az egymást erősítő együttrezgésből sokkal nagyobb hangerő lesz, mint amilyen az eredeti rezgés hangereje volt.

Itt azért álljunk meg egy pillanatra, mert ez nem tűnik furcsának? Ez mintha ellene mondana az anyag- és energia megmaradás törvényének! Van egy 1X egységnyi energiánk, az rezgésbe hoz egy közeget, ami rezonálni kezd vele, és az eredmény 10X, vagy 20X lesz? Ez nem úgy tűnik, mint egyfajta “Szabad Energia Berendezés”, azaz több energiát kapunk, mint amennyit belevezettünk? Hoppá!

Lehet, hogy már rég létezik ingyen energia berendezésünk, mégpedig a saját testünkben? Érdekes… Na, ezt hogyan lehet megmagyarázni? Nem csoda, hogy minden ingyen energia berendezés a rezonancia ötletén alapul. Ezt a jelenséget jól ismerte Nikolas Tesla, és úgy látszik, hogy a mai fizikusoknak is vonzó a téma, legalábbis Nassim Harameinnek mindenképpen.

Na mindegy, amíg valaki megfejti ezt a talányt, addig is énekeljünk!

Hol vannak a fő rezonáns kamrácskáink? Nyilván mindenütt, de azért el tudok különíteni öt fő területet. Mindegyik terület a teljes hang egy bizonyos sávját erősíti ki. Tudnod kell, hogy egy zenei hang, vagy énekhang nem egy darab rezgés eredménye, mert egy zenei hang egy sor FELHANGOT tartalmaz, azaz az alaprezgés egész számű többszöröseit. Pl. legyen az alaprezgés mondjuk 100 Hz (100 rezgés másodpercenként), és akkor a felhangjai ennek a 200 Hz, 300 Hz, 400, 500, 600, 700, … , 1100,1200, … , 4900, 5000, 5100, stb. Azaz egy 100 Hz-es alaphangban akár 200, vagy több felhang is egyszerre benne rezeg.

Vannak mélyebb felhang területek, közép-mélyek, közép felhangok, közép magasak, és magasak. Ha egy üreg kb. 30 cm rezgő teret tud biztosítani a hangnak, abban vígan elfér egy 1000 Hz-es rezgés. Ilyen rezonáns üregként funkcionálhat a mellkasunk. A torkunk biztosíthat 15 cm helyet, ez 2000 Hz-es rezgésnek felelhet meg. A szájüreg 10 cm-e 3000 Hz körüli rezgéseket erősíthet ki. Az arcüreg-orr (Maszk) 5 cm körüli üregei 6000 Hz-es rezgéseknek adhatnak otthont, és a homlok üregek kis centiméterei már a 10000 Hz-es rezgések világát gazdagítják.

Aszerint, hogy melyik területet hangsúlyozod, vagy épp melyiket nyomod el, más és más hangszínt kapsz, így az énekes tulajdonképpen HANGMÉRNÖK, aki folyamatosan tudja változtatni a saját hangszínét.

Ez csodálatos lehetőség, nem? Mintha szobrász lennél, hang-szobrász, aki pillanatonként a fantáziádnak, kreativitásodnak megfelelően változtatni tudod a saját hangszínedet.

De hogy tudod ezeket használatba venni? Szívesen megtanítom Neked, akár táv módszerrel is! A HangDala Dupla DVD-ken részletekben menően megmutatom, hogyan tudod megtalálni ezeket a területeket, és magabiztosan használatba venni! Nincs más dolgod, mint megrendelni a Dupla DVD-ket, és máris a hangod rezonancia mestere leszel!

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni (vagy folytatni) HangDala énektanulmányaidat!

Tetszett? Oszd meg!
Facebooktwittermail

Post a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

468 ad