Ujvárossy Beáta vibrátója

Szerző: | jan 31, 2020 | HangDalások írásai | 0 hozzászólás

A januári HangDala Énektanfolyam Gyakorló tanfolyamán egy rég nem látott kedves tanítványom, Újvárossy Beáta bejelentkezett, és eljött a tanfolyamra, hosszú idő után újra!

Rengeteg a munkája, a családdal is nagyon sok a tennivalója, rengeteg az unoka, tehát nem olyan könnyű elszakadni a sok tennivalótól, és eljönni Hangdalázni. Ezenkívül lelkes kórus énekes, ez is sok idejét lefoglalja.

De nem tudott tovább várni, el kellett jönnie újból a HangDalába. Tudnod kell, hogy mindig vágyott arra, hogy az énekhangja még szebb legyen, nem volt elégedett a hangjával, különösen a vibrátó megszületésére vágyott.

Kérdezte, hogy azt hogy kell. Mondtam neki, hogy ha ellazult, életteli módon használja a testét a légzésben, akkor a teste elkezd örülni, és örömében hullámzani kezd. Ez a lebegő állapot az élettel teliség és a harmónikus létezés megnyilvánulása.

Nem folytatom tovább az előzmények leírását, ehelyett átadom a szót Beátának, akivel annyi, de annyi szép zenét játszottunk el a múltban, Monteverdi, Purcell, romantikusok, barokk szerzők, csuda volt az együtt zenélés, hangfelvétel készítés, csak épp a vibrato nem született meg.

Hát most a tanfolyamon történt valami:

Kedves Sándor!

Nagyszerűen éreztem magam. Épp torokgyulladás után voltam, így a hangom még nem volt az igazi – és mégis, valahogy dél körül sikerült úgy ellazulni, hogy egyszer-kétszer felfedeztem a hangomban a régen várt vibratót! Pont fordítva van, mint gondoltam – nem kell SEMMIT csinálni, ha sikerül a torkomat ellazítani, akkor megtörténhet – ez persze még nehezen megy, mert eddig fordítva működtem. AKARTAM valamit csinálni, és ettől minden befeszült.

És ha elsőre nem is, de másodjára sikerült valamennyire egy egész kupac ember előtt két sort elénekelnem, ez eddig lehetetlennek tűnt. Köszönöm, hogy megpróbáltad még egyszer, miután először nem ment! Nagyon megijedtem… a fura hangoktól, hogy azok belőlem jönnek, totál ismeretlenek, elakadnak, recsegnek, és én szégyelltem magam nagyon. De másodszor jobb volt! Persze nem olyan, mintha magamban énekelnék, amikor senki nem hallja, vagy egy húsz fős kórusban, de mégis, valami haladás. Talán épp ideje volt 🙂

Köszönöm! Ha lesz időd, kérlek küldd el nekem a közös fotót, nagyszerű emlék lenne.

Szeretettel ölellek

Beáta

Na mit szólsz? Én le vagyok nyűgözve. A cselekvés nélküli cselekvés az egyik vesszőparipám, de nagyon nehéz ezt a koncepciót elmagyarázni valakinek. Beáta most rájött a “Nem-Akarás” hatékony módjára, ami rengeteg teremtő erőt szabadított fel benne, és…

Még a vibratot is!

Kívánok Neked is hasonló kellemes meglepetéseket!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
A HangDala Énekmestere

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Pin It on Pinterest

Tetszik?

Add tovább!