Fekete-Kiss Sándor énektanár

Lehet, hogy nem hiba, hanem egyéniség?

Lehet, hogy nem hiba, hanem egyéniség?

By on Júl 30, 2018 in Hang-Varázs Kezdő élmények | 0 comments

Kövesd a HangDalát!
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram
 

Élményeim:

Eltelt pár nap, mire lecsengett a tanfolyam, ezért csak most osztom meg veled.

Amit mondtam ott a helyszínen, hogy sokat tanultam magamról. A másik, hogy segített rájönni, hogy mind az, amit a hangomban helytelennek tartok, az valójában egyediség.

Csak amikor énekelni jártam, pl. a 6.ker ének iskolába, valami híres ének tanárhoz, illetve az AN-hez, akit egyébként mint ember kedvelek, akkor mindig olyan technikákkal traktáltak, ami nem esett jól a torkomnak. N-nél az éneket azért is hagytam abba, mert erőltette a fellépéseket, miközben a hangom folyamatosan ment el…..

Kb 2 évet jártam oda, és már neki is feltűnt, hogy állandóan elmegy a hangom. Fájt már a torkom, még valami orvoshoz is elmentem, akit ajánlott. Ott pedig azt mondták, hogy az a baj, hogy nem követem a tanárnő utasításait…. no comment….

A tanfolyamon rájöttem, hogy inkább az volt a baj, hogy nem a saját belülről jövő intuícióimat követtem…..mert rengeteg dolog, amiről szó volt, az bennem volt mindig. Csak azt hittem, hogy azok hibák….már tudom, hogy az volt a hiba, mikor másokra hallgattam 100 százalékban:)

Énekelni tanulni szeretnék még, ha minden jól megy valamikor ősszel. Ha másért nem is, azért, hogy leküzdjem ezeket a görcsöket….ne úgy menjek már át ezen az életen, hogy visszafejlődök gyerekkoromhoz képest az éneklésben:))))))

A jó barátok nóta pedig visszahozott egy jó barátot az életembe, természetesen azért, hogy gyógyítsam:))))) de ez már egy külön story.

M. Andrea

Tetszett? Oszd meg!
Facebooktwittermail

Post a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

468 ad