Fekete-Kiss Sándor énektanár

1. Nincs jó hangom, hogy is tanulhatnék énekelni?

1. Nincs jó hangom, hogy is tanulhatnék énekelni?

By on Már 2, 2014 in 10 legnagyobb tévedés | 3 comments

Kövesd a HangDalát!
Facebooktwitterrssyoutube
 

Nincs jó hangom, hogy is tanulhatnék énekelni?

Sokan gondolják úgy, hogy mivel nincs jó hangjuk, nem tanulhatnak énekelni, ezt nem nekik találták ki, pedig amúgy sokszor megdobban a szívük arra a gondolatra, hogy milyen jó lenne felszabadultan, boldogan énekelni a többiekkel, vagy akár egyedül.

Ez az elképzelés az esetek többségében még gyermekkorból ered, amikor a családban, vagy az iskolában túl hamar mondták valakinek: “te most inkább hallgass”. Vagy: “mi lenne, ha inkább a rádiót hagynád érvényesülni”? Valahogy az éneklést minduntalan “kornyikálásnak” igyekeztek beállítani, valaminek, amit szégyellni kell, és ha valaki nem rögtön a legjobbat hozta ki a hangjából, azonnal nevetségessé lett téve, vagy el lett hallgattatva.

Nem is tudod elképzelni, hogy hány ember hordoz igen mély sebet ezzel kapcsolatban. Én is csak azért tudom ezt, mert a HangDalában a jelentkezők többségéről kiderül, hogy valami ilyesmivel kellett szembenéznie otthon, vagy az iskolában.

A családban sem feltétlenül mindenki támogatja azt, ha valaki énekelni szeretne. “Anyu, hallgass, ne énekelj már!”

rakjuk a hangunkat, azaz elkezdjük tudatosan használni a rezonáns üregeket, csodák csodája, azt most a családtagok elkezdik unszolni, hogy énekeljen, és minél többet, minél többször.

Azt hiszem, kevés olyan önbizalom erősítő dolog van a világon, mint amikor azok az emberek dicsérnek meg minket, akik eddig nem éppen bíztatóan viseltettek próbálkozásaink iránt.

És most pont ez vár rád is!

Most már nincs más hátra, mint elkezdeni HangDala énektanulmányaidat!

A Zene legyen Veled!

Fekete-Kiss Sándor
énektanár

Mondd el a véleményed az alábbi gombok segítségével (macskák)!

Tetszett? Oszd meg!
Facebooktwittermail

  3 hozzászólás

 1. Nagyon tetszik ez a dolog. De ettől higy lesz jobb hangom?

  Simon barbara

  2018-04-05

 2. Nem tudom hogyűködik e nekem othon mondják hogy jo a hangom meg a suliba is ezért vagyok énekkaros és van oklevelem is de én nem vagyok magamban bíztos ezért csinálom

  viktória

  2018-06-29

Post a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

468 ad